Díjazták az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőseit

Díjazással és oklevél átadással zárult a 18-35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalokat támogató mentorprogram harmadik évada Kolozsváron. A PONT Csoport által koordinált Kreatív Kolozsvár programban, az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram idei kiadásában több mint 30 fiatal összesen 15 kezdő vagy ötletszintű vállalkozással vehetett részt. Mentorként csatlakozott a kezdeményezéshez 16 erdélyi vállalkozó.

Június 14-én a harmadik mentorprogram sikeres befejezését és az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőjébe jutott csapatokat ünnepelték Kolozsváron. A The Office irodaházban szervezett rendezvényen a csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy a mentorprogramban fejlesztett üzleti ötleteiket, vállalkozásaikat és elért eredményeiket bemutassák a szakmai zsűrinek, a célcsoportnak  és befektetőknek. A zsűri értékelése alapján három vállalkozást díjaztak: a Tripla csapat nyerte a 3000 eurós fődíjat, az Xponential Transylvania által felajánlott 500 eurós jutalmat a Re-Cognize training and Consulting  vállalkozás kapta, valamint a Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári szervezetének 300 eurós felajánlását a Hetedhét Erdély üzleti ötlet nyerte.

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogramot idén április 4.–június 14. között  zajlott Kolozsváron a Kreatív Kolozsvár program részeként. A program célja, hogy olyan 18-35 év közötti fiataloknak nyújtson támogatást, akik vállalkozás indítanának, vagy kezdő vállalkozásukat fejlesztenék mentorok segítségével. A 2024-es kiadásába 15 vállalkozás kapott lehetőséget arra, hogy a kéthónapos ingyenes képzés idején mentorokkal és szakmentorokkal együttműködve fejlessze az ötletszintű vagy annál előrébb tartó startupját, vállalkozását.

Balázsi Pál-Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója elmondta: a harmadik évad bebizonyította, van igény erre a programra, évről évre többen jelentkeznek, ezért jövőre is szeretnénk folytatást. „Reményeink szerint már bővített programmal térhet vissza az F2F. Továbbra is az a célunk, hogy olyan programot építsünk ki, amely igazán a 18-35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalok igényeire összpontosít, valamint olyan közösséget erősít, amely a tudásátadásra fokuszál” – fogalmazott. 

A mentorprogramban tizenhat erdélyi cégvezető, mentor és a magyarországi Karson Consulting trénerei segítették a csapatokat az indulásban és a fejlesztésben. Mentorként vett részt a programban: Fülöp Lóránd, az Aprilred vezetője és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház produkciós igazgatója, Farkas András, a PONT csoport stratégiai igazgatója, Mostis Gergő, a kolozsvári Planetárium kávézó és kulturális tér alapítója, Jakab Zoltán vállalkozó, Nagy Károly, a Promelek XXI igazgatója, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság elnöke, Székely Zsuzsa, a LaMajole használtruha üzlethálózat ügyvezető igazgatója, Gorbai Attila, a Tenrom cég alapítója, Ilyés Szabolcs, a RegioConsult ügyvezető igazgatója, Turos Zsolt, a T&T Invest vállalat tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A pénzügy, menedzsment, humánerőforrás és a marketing területén is támogatást kaptak a mentorált csapatok. A programban szakmentorként vett részt Vass Attila (Creative Account) pénzügyi szakmentor, Danguly Csongor Áron (Pertinent Business Solutions) pénzügyi szakmentor, Csiszér Melinda HR szakmentor, Farkas András (PONT Csoport) menedzsment szakmentor, Makkai Bence (Vizualitas Studio) menedzsment szakmentor, Erős Lóránt (Cognitive Creators) marketing szakmentor, B. Szabó Zsolt (CreaThink Advertising) marketing szakmentor. 

A vállalkozások bemutatóit idén is szakmai zsűri értékelte Balázsi-Pál Ágnes (PONT Csoport), Gündisch Ágnes (Nobila Casa), Emilia Duma Gurdean (BCR), Dezső Péter (Goodwill Consulting), Szőcs Endre (Xponential Transylvania), Keresztúri Zsolt (RMKT-Kolozsvár) személyében.