Gazdaság és járványhatás – rendhagyó Kreatív Kolozsvár est

Gazdaság és járványhatás – rendhagyó Kreatív Kolozsvár est
Több mint két hónap telt el azóta, hogy Romániában megállapították az első koronavírusos esetet, és az azt követő hetekben az életünk teljesen a feje tetejére állt. A gazdaságra természetesen komoly hatással volt a szükségállapot bevezetése és a különböző állami beavatkozások, rendelkezések.

A rendhagyó Kreatív Kolozsvár esten Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt, a COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor társkezdeményezői és –működtetői válaszolnak a Kreatív Kolozsvár közösségének kérdéseire. A kutatókkal élő videós beszélgetés lesz szerdán, május 13-án 19 órától a Kreatív Kolozsvár Facebook-oldalán, a beszélgetést Farkas András moderálja.

Az előzetes kérdéseket a Facebook-eseménynél, hozzászólásokban, üzenetben vagy e-mailben (kreativkolozsvar@gmail.com) várják a beszélgetés kezdetéig. De az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának projektje tényeket és előrejelzéseket közöl a járvány hatásáról a romániai gazdaságra, naprakész adatokkal. A COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor Romániában az egyetlen olyan jellegű kezdeményezés, ahol egy helyre gyűjtik az állami intézkedéseket és a legnagyobb vállalatok bejelentéseit is, nyomon követhetjük a tőzsde alakulását és a globális eseményeket is. A kutatási projekt vezetője Szász Levente, a kar magyar tagozatért és a tudományos kutatásért felelős dékán-helyettese. A projektcsapat tagjai Bálint Csaba (a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja, a BBTE társult oktatója), Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, a BBTE társult oktatója), Csíki Ottó (a BBTE mesteris hallgatója), Nagy Bálint Zsolt (a BBTE docense), valamint Rácz Béla-Gergely (a BBTE adjunktusa).