Üzleti mentorprogram fiataloknak 2000 euró fődíjjal

Üzleti mentorprogram fiataloknak 2000 euró fődíjjal
Személyre szabott mentorálásban és tanácsadásban részesülhetnek 18–35 éves fiatalok üzleti ötletük, kezdő vállalkozásuk vagy társadalmi kezdeményezésük fejlesztéséhez az F2F-Fiatalok a Fiatalokért mentorprogramban. A csapatok március 21-ig jelentkezhetnek a kreativkolozsvar.ro honlapon. A tudás és szakmai tapasztalat mellett a legjobb eredményt elérő csapat 2000 eurós támogatásban részesül.

– Egy évvel ezelőtt azért hoztuk létre a programot és a folyamatosan bővülő mentorhálózatot, hogy a tehetséges, vállalkozó kedvű fiatalokat összekapcsoljuk olyan szakemberekkel, tapasztalt felsővezetőkkel, akik segítenek megvalósítani üzleti ötleteiket, versenyképesebbé tenni vállalkozásukat. Az F2F – Fiatalok a fiatalokért mentorprogram idén március 30. és május 16. között zajlik – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a Kreatív Kolozsvárt koordináló PONT Csoport ügyvezető igazgatója.

A mentorprogramra 18-35 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akiknek van ötlet fázisú vagy kezdő vállalkozásuk, társadalmi kezdeményezésük, melynek termékei, szolgáltatásai szintén fiatalokat céloznak. A mentorprogramban a csapatok vállalkozásfejlesztési szakértők workshopjain vesznek részt, majd saját mentorral dolgoznak együtt az üzleti ötletetek megvalósításán, vállalkozásuk fejlesztésén. A fiatal vállalkozókat a mentorok mellett tapasztalt tanácsadók segítik a menedzsment, humán erőforrás, pénzügy és marketing területén. A programot május 16-án nyílt nappal és közös ünnepléssel zárják, ahol a döntős csapatok bemutatják a vállalkozásokat, elért eredményeiket a zsűrinek és a saját célcsoportjuknak. Részletek a kreativkolozsvar.ro honlapon.

A programban mentorként vesznek részt: Nagy Károly, a Promelek XXI igazgatója, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság elnöke, Gündisch Ágnes, a Nobila Casa ügyvezető igazgatója, Ilyés Szabolcs, a RegioConsult ügyvezető igazgatója, Székely Zsuzsa, a Lamajole ügyvezető igazgatója, valamint Gorbai Attila, a Tenrom ügyvezető igazgatója.

A programhoz szaktanácsadókként pénzügy, HR, menedzsment/leadership és marketing területeken Danguly Csongor, a Pertient Business Solutions alapítója és Vass Attila, a Creative Account könyvelőiroda ügyvezetője, Farkas András, a PONT Csoport stratégiai igazgatója, Erős Lóránt, a Cognitive Creators ügynökség marketing vezetője és B. Szabó Zsolt, a CreaThink Advertising kreatív igazgatója, továbbá Gáti Csilla, a Ferex Partner humán erőforrás menedzsere csatlakoztak. A mentorprogramhoz trénerként csatlakozik a Karson Consulting csapata, Hűvös Ágnes és Orosz Adrián.

A mentorprogram partnere a RIF (RMKT Ifjúsági Frakció). A Kreatív Kolozsvár a PONT Csoport programja, az esemény része a Magyarország Miniszterelnöksége Nemzeti Tehetség Programjának támogatását élvező K Plusz keretprogramnak.