Rekordköltségvetéssel indult útjára az idei roncsautóprogram

Már 38 ezer elektromos autó vásárlását támogatták

autó
Az elektromos autók vásárlását kilencedik éve ösztönzi a szaktárca (Fotó: Freepik)
A korábbi nyilatkozatokkal összhangban kedd reggel elindult az idei roncsautóprogram, amelynek elektromos és plug-in hibrid autók vásárlását ösztönző költségvetése minden eddiginél nagyobb: egymilliárd lej. A programot Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter a krajovai Ford üzemből indította útjára annak kapcsán, hogy ott fognak elsőként elektromos autókat gyártani Romániában – a termelés a tervek szerint még idén elkezdődik. A szaktárcavezető emlékeztetett: Romániában 2016-ban mindössze 39 új elektromos autó talált gazdára, 2020-ban már 2400, 2021-ben több mint 10 ezer, tavaly pedig több mint 11 ezer; az állam az elmúlt kilenc évben több mint 38 ezer elektromos autó vásárlását támogatta a roncsprogram révén. A hazai gépkocsipark megújulását célzó program egyik apró újdonsága, hogy a leendő autótulajdonosok a szélvédőre ragasztott matricával lesznek kötelesek a világ tudtára adni, hogy a roncsprogram kedvezményezettjei.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az idei roncsautóprogramban ismét különválasztották a hagyományos égésű, illetve a környezetkímélő – elektromos, plug-in hibrid és hidrogénüzemű – autók programját, a klasszikus roncsprogram költségvetési kerete 300 millió lej, a Plusz roncsprogramé pedig egymilliárd. 

A programok indítása kapcsán tartott krajovai eseményen Mircea Fechet miniszter a sajtónak elmondta, hogy nagyra értékeli a Ford romániai beruházásait és a krajovai gyárban alkalmazott technológiát. Hozzátette: a Plusz roncsautóprogram költségvetését azért is növelték meg idén egymilliárd lejes rekordösszegre, mert hamarosan elhagyja az üzem kapuját az első Romániában gyártott elektromos autó (a Dacia Spring a közhiedelemmel ellentétben nem Romániában készül – megj.), ami nemcsak tisztább levegőt és kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent, hanem azt is, hogy a Plusz roncsautóprogramra fordított pénz Romániában marad. „Rendkívül fontos, hogy ez a pénz ne kerüljön külföldre” – fogalmazott. „Meggyőződésem, hogy az egyik fő oka annak, hogy a romániaiak az elektromos autókat választják, az, hogy a környezetvédelmi minisztérium megadja ezt a bónuszt” – jelentette ki Fechet, aki szerint a program várhatóan idén is népszerű lesz.

Az elektromos autók vásárlását kilencedik éve ösztönzi a szaktárca, míg a klasszikus roncsautóprogram immár a 20. kiírásához érkezett. Előbbi program két, utóbbi egy szakaszban fog zajlani idén. A hagyományos égésű autók esetében a jogi személyek április 19-ig jelentkezhetnek a programba; a cégeknek 60 millió lejt, önkormányzatoknak és közhivataloknak szintén 60 millió lejt különítettek el, míg magánszemélyeknek 180 milliót – a magánszemélyek ugyanakkor jóval hosszabb ideig, november 25-ig élhetnek a támogatással.

A Plusz roncsprogram első szakasza jogi személyek esetében szintén április 19-ig tart, a vállalatok, cégek költségvetési kerete ebből 140 millió lej, és ugyanennyit biztosítanak az önkormányzatok és közintézmények számára. A magánszemélyek augusztus 18-ig jelentkezhetnek a programba, és 420 millió lejes keretből kérhetnek támogatást. A második szakaszban a jogi személyek két csoportja 60-60 millió lejre pályázhat augusztus 19. és szeptember 19. között, míg a magánszemélyeknek további 180 millió lej marad, amit augusztus 19. és november 25. között igényelhetnek. 

A klasszikus program esetében egy leadott régi személygépkocsiért 7000, kettőért (ami a maximum) 10 ezer lejes utalvány jár új autó vásárlásához. Ezenfelül különböző ökobónuszokat lehet gyűjteni annak függvényében, hogy a vásárolt autó milyen mértékben környezetbarát: ha az autó szén-dioxid-kibocsátása 120 g/km alatti, máris 1500 lejes további kedvezmény jár; ha az új autó gyárilag gázüzemű, az is 1500 lejt ér; a hibrid autókért 3000 lejes a kedvezmény; ha a leadott autó 15 évnél is idősebb, azért is jár még 1500 lej. A leadott autókért egyébként motorbiciklit is lehet kedvezményesen vásárolni, az önkormányzatok és intézmények pedig úgy is beiratkozhatnak a programba 7000 lejes utalványért, ha nem adnak le régi autót. 

Kitétel, hogy a program révén vásárolt jármű szén-dioxid-kibocsátása nem lehet több kilométerenkénti 150 grammnál (a WLTP vizsgálati eljárás szerint), értéke pedig (áfával együtt) nem haladhatja meg a 60 ezer eurót.

A Plusz roncsprogram esetében akár egy, akár két autót „váltana be” az érdeklődő, a teljesen elektromos autó (vagy hidrogén-üzemanyagcellás jármű) vásárlása esetén a támogatás értéke egyaránt 25 500 lej. A plug-in hibrid autók esetében 13 ezer lej a támogatás, és ugyanennyivel támogatják az elektromos motorkerékpár vásárlását is. Elektromos autók esetében azok maximális értéke 70 ezer euró lehet.

Újdonság, hogy idéntől az autók tulajdonosai kötelesek meghatározott ideig a szélvédőn matricával jelezni, hogy járművük beszerzését a két programból támogatták. 

A roncsprogramban való részvételhez a magánszemélyeknek a programba beiratkozott és érvényesített gyártóknál, illetve forgalmazóknál kell jelentkezniük, míg a jogi személyeknek a környezetvédelmi alap oldalán (https://www.afm.ro) elérhető alkalmazásba kell feltölteniük a részvételhez szükséges dokumentumokat.