Chiyo Hagiwara ismét zongorakoncertet ad a Györkös-emlékházban

Chiyo Hagiwara ismét zongorakoncertet ad a Györkös-emlékházban
Chiyo Hagiwara japán zongoraművész immár harmadszorra koncertezik a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Majális/Republicii utca 5. szám): a szeptember 24-én, szombat este 18.30-tól sorra kerülő előadóestjén J. S. Bach-, Ch. Hagiwara- és C. Filtsch-művek hangzanak el – olvasható a szervezők közleményében.

Chiyo Hagiwara a tokiói zeneakadémián végzett, tanárai Yayoi Fujisawa, Toru Kimura, Shinya Ozaki, Hitoshi Kobayashi, Yutaka Yoshida, Csíky Boldizsár és ifj. Csíky Boldizsár voltak. Rendszeresen tart előadóesteket Franciaországban, Japánban és Romániában, de fellépett már a marosvásárhelyi, valamint a szatmárnémeti szimfonikus zenekarral is. A Filtsch-kutató ifj. Csíky Boldizsár megismertette őt Carl Filtsch munkáival, ezt követően Japánban ősbemutatóként játszotta az erdélyi komponistazseni műveit.

Hazája nagyra értékelte Filtsch munkáinak a szigetországi közönséggel való megismertetését. Azóta a japán zenei világ Hagiwarát elsősorban Filtsch népszerűsítőjeként ismeri, 2017 áprilisában a művésznő Filtsch-lemeze első helyezett volt a japán Billboard lemezlistán. Klasszikus zongoraművészi tevékenysége mellett más műfajú zenei vállalkozásokban is kipróbálta magát, billentyűsként és énekesként egyaránt.

(Borítókép: Chiyo Hagiwara több alkalommal is koncertezett már a kolozsvári Györkös Mányi Albert Emlékházban. Fotó forrása: Facebook/Györkös-emlékház)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Múlt, jelen és jövő egyaránt „terítékre került” a ZeneSzó áprilisi rendezvényén, ahol az erdélyi származású, ám közel három évtizede Magyarországon élő Line Ildikó hegedűművész válaszolt egykori kollégája, Márkos Albert, a kolozsvári filharmónia volt koncertmestere kérdéseire a Györkös-házban megtartott rendezvény során. Természetesen nem hiányzott a zene sem: Line Ildikó hegedűművészt Szokolayné Szőke Diána kísérte zongorán.
KultSzínTér