Kulcsár

Gabriella

Habár sokszor hallani, hogy veszélyben a komolyzene, az utóbbi hetek hangversenyei mégis arról tanúskodnak, hogy ha vonzó a program, a közönség hétről-hétre megtölti az Egyetemiek Háza koncerttermét. A kolozsvári filharmónia pénteki hangversenyén Rachmaninov zenéjének bűvöletében, az érzelmek markában felejthetetlen estét élhetett át a közönség, amelynek fényét a zenekar színvonalas tolmácsolása, a tökéletesre csiszolt hangszerszólók, valamint a két kiváló vendégművész, David Itkin karmester és Misha Dichter zongoraművész emelte.
KultSzínTér
Nem csoda, hogy a filharmónia múlt heti hangversenyének teljes estét betöltő műsora telt házat vonzott, hiszen Mahler gigantikus méretű II. Feltámadás szimfóniáját egyetlen zenekar sem tűzi minden nap műsorára, így Mahler Másodikja a kolozsvári zenekar életében is ritka pillanatnak ígérkezett, amit a közönség is nagy érdeklődéssel várt.
KultSzínTér
A Transilvania Filharmónia múlt heti hangversenyére a legtalálóbban a többszörösen fantasztikus jelző illik. A teljes estét betöltő varázslatos francia muzsika, Poulenc és Berlioz rég nem hallott remekművei, Oxana Corjos és Cristian Niculescu vérpezsdítő zongoravarázsa és a kiváló Paul Mann által vezényelt csúcsformában lévő zenekar fantasztikus hangulatot teremtett.
KultSzínTér