Párizs 2024: Ana Maria Bărbosu román tornászt illeti meg a bronzérem!

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a Román Tornaszövetség (FRG) és a Román Olimpiai és Sportbizottság beadványai nyomán úgy döntött, hogy a párizsi olimpiai játékok talajtornája versenyén a bronzérem Ana Maria Bărbosu román tornászt illeti meg - jelentette be a FRG szombaton a Facebook-oldalán.

A CAS döntése nyomán Ana Maria Bărbosu bronzérmes lett talajon, Sabrina Maneca Voinea pedig a negyedik helyen végzett, miután bebizonyosodott, hogy az amerikai versenyző, Jordan Chiles óvását a rangsor nyilvános közzététele után bírálták el, így érvényét veszítette a pontszámának 13,666-ról 13,766-ra való emelése.

A közlemény szerint a FRG és Sabrina Maneca-Voinea beadványát elutasították.

A szerenkénti finálék augusztus 5-i versenynapján a végeredmény szerint Ana Maria Bărbosu a negyedik, Sabrina Maneca-Voinea pedig az ötödik helyen végzett talajon. Bărbosut néhány másodpercig harmadik helyezettként tüntették fel az eredményjelzőn, az amerikai Jordan Chiles sikeres óvása nyomán azonban a pontszámát 13,666-ról 13,766-ra emelték, így a román lány visszacsúszott a negyedik helyre. Sabrina Maneca-Voinea is megóvta a pontszámát (13,700), az ő óvását azonban elutasították. Az aranyérmet a brazil Rebeca Andrade (14,166), az ezüstöt az amerikai Simone Biles (14,133) szerezte meg.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság szombati döntése nyomán Ana Maria Bărbosu a harmadik helyen végzett 13,700-as pontszámmal, Sabrina Maneca-Voinea a negyedik lett 13,700-as pontszámmal, az amerikai Jordan Chiles pedig az ötödik helyet foglalja el 13,666-os pontszámmal.