Méra Világzenei Csűrfesztivál: sajátosság a fellépő és a közönség közötti kapcsolat

A fellépő zenekarok visszajelzése alapján az egyik legfőbb sajátossága a fesztiválnak az a kapcsolat, ami kialakul a fellépő és a közönség között – olvasható a szervezők mai sajtóközleményben.

A dokumentum szerint a csűrszínpad lehetőséget teremt arra, hogy a művész és hallgatósága érezze és reagáljon egymás enerigáira”. Ezt a kapcsolatot talán a vasárnap esti zárókoncertet követő örömzenélé bizonyította a legjobban: a sokszoros díjnyertes szerb trombitás Bojan Krstic és nyolctagú rézfúvós zenekara koncertjüket követően, a vissza tapsra reagálva a közönség körében folytatta a muzsikálást, ezzel egy életre szóló élményt szerezve minden résztvevőnek.

A szervezők kijelentik: a négy nap során egymástól látszólag távoli világok találkoztak, és kapcsolódtak össze, így nézte szájtátva a Duna Művészegyüttes táncelőadását a kolumbiai DJ, csodálta a kalotaszegi táncházat az indai zenekar, vagy tanulta a mérai tánclépéseket a prágai banda szaxofonosa.

Az esemény négy napja alatt több mint száz fesztiválozó, kalotaszegi muzsikus, fellépő, táncos és szervező közös alkotásaként készült el a diófa árnyékában két sál az idei közösségi szövés során. Az első sálat a szervezők azok között fogják kisorsolni, akik hétfő estig blind ticket-et vásárolnak a jövő évi fesztiválra.

2025-ben július 31. és augusztus 3. között a Méra Világzenei Csűrfesztivál jubileumi 10. kiadását mutatja be, a kerek évforduló miatt pedig számos újdonságra és meglepetésre is számíthatunk!

(A Bethlendi Tamás által készített borítóképen a Bollywood Masala Orchestra fellépése látható)