Marosvásárhely - Kint is, bent is, PNL?

Marosvásárhely - Kint is, bent is, PNL?
A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei szervezete idő előtt elkezdett kampányolni a 2024-es helyhatósági választásokra azzal, hogy Ciprian Dobre megyei elnök kedden egy közös marosvásárhelyi polgármesterjelölt indítására kért fel valamennyi politikai és civil szervezetet.

Kovács Mihály Levente a marosvásárhelyi RMDSZ Facebook-oldalán szerdán közzétett videóüzenetben kijelentette: a PNL megyei szervezete úgy fogalmazta meg a felhívását, hogy még jelöltje és választási programja sincs.

„Mintha akarnák, de valójában nem akarják. Új polgármestert akarnak, de nem vállalnak fel jelöltet. Nem szeretik ezt a városvezetést, de nem akarnak kiszorulni sem. Azt mondják, hogy változást akarnak, de a saját liberális alpolgármesterüket nem akarják leváltani. Három éve dolgoznak együtt a polgármesterrel, és jól elvoltak. Most pedig ráébrednek, hogy valójában semmi sincs rendben. Hogy is van ez, kedves PNL-s kollégák? Bent is, kint is akartok lenni?” - fogalmazott üzenetében az RMDSZ politikusa.

Hozzátette: jó lenne, ha a liberálisok eldöntenék, mit akarnak, hogy legalább a polgárok és szavazótáboruk legyen ezzel tisztában.

A PNL Maros megyei szervezetének vezetősége úgy döntött, hogy felkéri az összes politikai és civil szervezetet, illetve az akadémiai szféra képviselőit egy közös marosvásárhelyi polgármesterjelölt indítására a jövő évi önkormányzati választásokon. Erről a Maros megyei liberálisok elnöke, Ciprian Dobre számolt be keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, a marosvásárhelyi politikai és civil szervezeteknek egy olyan személyt kell indítaniuk a választásokon, aki alternatívát jelenthet a jelenlegi Soós Zoltán-féle városvezetésre. Kifejtette, hogy szerinte Marosvásárhelynek a 21. századdal összeegyeztethető polgármesterre van szüksége.