Kolozsváron tartják negyedik kongresszusukat az unitárius, unitárius-univerzalista és más felekezetű nők

Szeptember 5–8. között Kolozsváron kerül sor az unitárius, unitárius-univerzalista és más felekezetű nők negyedik világtalálkozójára – olvasható a Magyar Unitárius Egyház sajtóközleményében.

A dokumentum szerint az esemény az International Convocation of Unitarian Universalist Women (ICUUW) és az Unitárius Nők Országos Szövetségének (UNOSZ) közös szervezésében zajlik, partnerségben a Magyar Unitárius Egyházzal.

A kongresszus jelmondata: Útkeresésünk a béke és a megújulás jegyében: kapcsolódj, alkoss, fejlődj!

A sajtókozlemény szerint az ICUUW az unitárius-univerzalista nők világszintű partnersége, amely a nők jogaira és közéleti szerepvállalására összpontosít, helyzetük javításáért dolgozik az unitárius-univerzalista kapcsolatokon keresztül szerte a világon.

A találkozó a béke szükségességére hívja fel a figyelmet önmagunkban és közösségeinkben – írják a szervezők.

A neves meghívottakkal és jelentős nemzetközi részvétellel zajló több mint 150 fős konferenciára erdélyi és magyarországi unitárius nőket is várnak. A külföldi résztvevők az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztráliából, Bolíviából, Brazíliából, Kanadából, Dániából, Németországból, Görögországból, Indiából, Japánból, Kenyából, Fülöp-szigetekről és Lengyelországból érkeznek. 

A közlés szerint a nyitóünnepségre szeptember 5-én, 17.30 órától kerül sor a Magyar Unitárius Egyház székhelyén, a János Zsigmond Unitárius Kollégium épületében levő Dávid Ferenc imateremben.

(Borítókép: unitarius.org)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A nőknek még mindig meg kell küzdeniük a karrierrel és a családon belüli szerepekkel kapcsolatos előítéletekkel – hangsúlyozta Natalia-Elena Intotero családügyi miniszter a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség romániai napja alkalmából kiadott üzenetében.
Közhír