Zilahi FC: főpróba a Szamosújvári Olimpia ellen

Zilahi FC: főpróba a Szamosújvári Olimpia ellen
A labdarúgó III. liga tavaszi nyitánya küszöbén a negyedosztályú, Laur Aştilean és Kilin Csaba edzette Szamosújvári Olimpia csapatával játszott a Zilahi FC. A találkozót Nagyiklódon, a tavaly ősszel átadott korszerű stadion pályáján rendezték.

ERKEDI CSABA

Ezelőtt egy hónappal ugyancsak a Kis-Szamos völgyi gárdával szemben csak 2–2-es döntetlent értek el a felsőbb osztályban játszó szilágyságiak, a múlt   hétvégén viszont fölényesen 5–0 (2–0) arányban nyertek. Az öt gólból egyet a szamosújvári Sergiu Pop hátvéd (két évvel ezelőtt a Csíkszeredai FC csapatában járult hozzá a hargitaiak III. ligába jutásához) szerezte, méghozzá  a 38. percben, amikor a „vendégek” csak 1–0-ra vezettek.

A többi találat szerzői: Cristian Tăbârţă (23. perc), Radu Ungurianu (52. perc), Ionuţ Ţârlea (65. perc) és Lucian Tudor (82. perc). Az idei télen az Aradi UTA együttesétől leigazolt Radu Ungurianu középpályásnak ez volt az első  gólja a zilahiaknál. Costică Olariu edző a keret minden tagját pályára küldte.

A visszavágó első fordulójában a Zilahi FC otthon fogadja az éllovas  Nagyszebeni Hermannstadt FC csapatát. A belépés ingyenes e fontos mérkőzésen.