Előkészületi focimérkőzések Kolozs megyeieknek

Előkészületi focimérkőzések Kolozs megyeieknek
Több kolozsvári focicsapat előkészületi mérkőzést vívott.

(erkedi, póka)

Nehezen győztek a zilahiak Erdély ellen

Miközben élvonalbeli labdarúgócsapataink már lassan a tavaszi idény második fordulójánál tartanak, a III. ligások még mindig előkészületi meccseken érdekeltek. A Zilahi FC például, sorozatban játssza a barátságos találkozókat.

Miután csak döntetlenre futotta a IV. ligában szereplő Szamosújvári Olimpiával szembeni múlt heti összecsapáson, szerda délben 3–2 (2–1) arányban győztek a szilágyságiak a Kolozsvári Erdély/Ardealul ifjúsági együttesével szemben. A szamosfalvi műfüves pályán lebonyolított mérkőzésen a Costică Olariu kolozsvári edző által felkészített vendégek góljait Alexandru Pop, Cătălin Odine és Florin Istrate (11-esből) rúgta. A Zilahi FC-nél először lépett pályára idén a 19 éves Gabriel Coţi, aki a tavaly a Nemeszsuki Egyesülésnél játszott, de néhányszor szerepelt a román korosztályos, U19 válogatottban is.

Úgy látszik a Meszes-alji alakulat ezen a télen Kolozsvárra költözött, ugyanis február 11-én, szombaton 12 órai kezdettel a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark pályáján az ugyancsak harmadosztályú Sülelmedi Jövő csapatával játszik újabb barátságos meccset.

U FC: megverték Nemeszsukot is

A negyedik ligás Vajdahunyadi MSC legyűrése után a szintén negyedosztályú Kolozsvári U FC labdarúgócsapata, szerdán is győztesen hagyta el a pályát, 2–1-re nyert a Nemeszsuki Egyesülés ellen.

A gólokon Adrian Pintea és Flavius Budin illetve Ştefan Băghiceanu osztozott, a találkozót a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban bonyolították le.

Sorozatos reklamálása miatt a kolozsváriaktól Rareş Takacs a kiállítás sorsára jutott a 18. percben – mivel barátságos mérkőzés volt, Adrian Pintea beállhatott a helyére, s ő gólt is lőtt a 30. percben (1–0). A vezetés tiszavirág életűnek bizonyult, négy perc múlva Băghiceanu fejesgóllal egyenlített (1–1). A hajrában Octavian Abrudan lövése a kapufát találta el a 44. percben.

A második játékrészben Takacs visszaállt, de Marius Popescu és Szilágyi Zsolt edzők végül a keretnek minden tagjának esélyt adott a pályára lépésre. A 81. percben a csereként beállt Budin szintén fejjel volt eredményes, s kialakította a végeredményt (2–1).

Következik a szombati, Zilahi FC elleni meccs.

Az összeállítás:

U FC, első félidő: Pop – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Rogozan – Takacs, Haţiegan, Salcău – Lemac.U FC második félidő: Pop – Fizeşan, Ionescu, Irimie, Manu – Giurgiu, Rogozan – Takacs, Pintea, Salcău – Lemac; játszott még Man (kapus), Hâmpea, Moşuţi, Fodor, Costea, Budin, Potcoavă és Paşca.