IV. liga, 8. forduló: Listavezető a Szamosújvári Olimpia

IV. liga, 8. forduló: Listavezető a Szamosújvári Olimpia
Nagyon régen nem volt első helyen egy szamosújvári labdarúgócsapat, függetlenül melyik ligáról van szó. Íme, elérkezett az idő, hogy a Kis-Szamos-parti város képviselője a IV. liga élén álljon.

ERKEDI CSABA

A nyolcadik fordulóban Kilin Csaba és Adrian Trif edzők tanítványai 3–1 (1–1) arányban győztek otthon az Alsódetrehemi Egyesüléssel szemben, és mivel nagy vetélytársuk, a Tordai Üveg Aranyos elhalasztotta találkozóját a másik szamosújvári együttes, az Armenopolis ellen (az elmaradt meccsre október 31-én kerül sor), átvették a vezetést 21 ponttal. A múlt hétvégi összecsapáson a hazaiak góljait Cosmin Mureşan, Sergiu Pop és Szabó Mihály szerezte. A vendégektől az edzőjátékos Andrei Pintilie volt eredményes, aki az első félidőben 0–0-s állásnál értékesített egy büntetőt.

Az idény elején az Olimpia vezetői a felsőbb osztályba jutást tűzték ki célul, közben egy kolozsvári magáncég anyagi támogatását is élvezik. Minden lehetőségük megvan a IV. liga megnyeréséhez, de ehhez szükséges a játékosok teljesítményének javulása is.