Újdonságok a Zilahi FC háza táján

Újdonságok a Zilahi FC háza táján
Minden év elején a Zilahi FC vezetői nagy reményeket fűznek a II. ligába jutáshoz. Így van idén is, amikor Costică Olariu kolozsvári edző tanítványai nagy lelkesedéssel láttak hozzá az előkészületekhez.

ERKEDI CSABA

Már január közepén összeült a gárda, bőven van újdonság a szilágysági klubnál. Több fontos játékos a télen elhagyta az együttest: Tankó Róbert (aki Nemeszsukon is szerepelt), Alexandru Maria és Cristian Bucur más csapathoz szerződött. Új emberekkel is bővült a 22 tagú keret: Raul Hofer (a Máramarosszigeti MSC-től), Cătălin Odenie (utoljára a Szilágycsehi Silvania csapatában játszott), Flavius Porumb (a Szamosgalgói Dumbravától) és Radu Ungurianu.  Utóbbi egy tehetséges 21 esztendős középpályás, aki az aradi UTA együttesétől érkezett a Meszes alji klubhoz.

Február folyamán a Zilahi FC több barátságos mérkőzést tervezett a Kolozsvári Erdély/Ardealul, a Lénárdfalvi SK, a Sülelmedi Jövő és a Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul csapataival. A pályák minőségétől függően más Szilágy megyei alakulatokkal is játszanak ellenőrző meccset Costică Olariu mester labdarúgói.

Az első meccset Kolozsvárott játszotta le az Zilahi FC a Szamosújvári Olimpiával, 2–2 volt a végeredmény. Eredetileg a múlt hétvégén a zilahiak Zsibón kellett volna, hogy szerepeljenek az idei tél első barátságos mérkőzésén a helyi Rapid együttesével, de az ottani pálya használhatatlanná vált az esőzések miatt, így a szilágysági  klub vezetősége úgy döntött: a kolozsvári Herbák/Clujana pályán a IV. ligás Szamosújvári Olimpia ellen játszanak. A műfüves pályán lebonyolított találkozó döntetlennel végződött, miután a második játékrész elején a Szamos mentiek 2–0 arányban vezettek Ovidiu Bondor és Alex Rus góljaival. A Meszes alji gárda Florin Istrate két találatával kiegyenlített, az egyik gól tizenegyesből született. Olariu edző szünet után pályára küldte az idei tél újoncait is, így többek között szóhoz jutott Odenie, Ungurianu, Berkowski és a saját nevelésű Kürti Eduárd ifi is.

A Laur Aştilean és Kilin Csaba edzette Szamosújvári Olimpia az elkövetkező napokban újabb ellenőrző meccseket játszik a Dési Egyesüléssel és a Kolozsvári Egészség együttesével.