Újabb közel egymillió lejes támogatást szavaztak meg egyházközségek számára

Az össztámogatás közel ötödét a történelmi magyar egyházak kapták FOTÓ: KISS GÁBOR
Újabb 980 ezer lejes támogatást szavazott meg az egyházak számára csütörtöki ülésén Kolozs megye képviselőtestülete, az össztámogatás közel ötödét, 170 ezer lejt kapják a történelmi magyar egyházak.

„Templomok, egyházi épületek felújítására áprilisban hárommillió lejt már szétosztottunk, most a második körben újabb közel egymillió lejjel támogatjuk az egyházközségek közösségépítő munkáját. Nagy hangsúlyt fektetünk magyar történelmi egyházaink támogatására, a műemléképületek megőrzésére, hiszen a civil szervezetekhez hasonlóan a felhasznált források a helyi magyar közösségek megerősödését szolgálják” – mondta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A Kétágú templom felújítási munkálataira 50 ezer lejt, a Szent Mihály plébánia belső homlokzati munkálataira szintén 50 ezer lejt hagytak jóvá, a Kakasos templom 30 ezer lejben részesül, az unitárius püspökség számára 25 ezer lejt szavaztak meg, továbbá a Bulgária-telepi egyházközségnek 10 ezer lejt, az aranyosegerbegyi református egyházközségnek 5 ezer lejt hagytak jóvá.