Szülőföldön magyarul - Szeptember 6-tól folyósítja az OTP a támogatásokat

Megkezdi pénteken, szeptember 6-án a 2023-2024-es tanévre szóló oktatási-nevelési, valamint hallgatói támogatások folyósítását az OTP Bank Románia, a Szülőföldön magyarul program pénzügyi stratégiai partnere – tájékoztat a bank.

Szerkesztőségükbe eljuttatott közleményük értelmében az OTP Bank Romániánál aktív számlával rendelkező kedvezményezetteknek nincs semmilyen tennivalójuk. Esetükben a támogatás összege az e-mailben megküldött értesítésben szereplő dátumon elérhető lesz a folyószámlán.A jánlott ugyanakkor, hogy minden kedvezményezett bizonyosodjon meg személyes adatai naprakészségéről, illetve személyi igazolványa érvényességéről. Amennyiben adatfrissítés vagy új szerződés aláírása miatt szükséges belátogatni az OTP Bank Románia valamely bankfiókjába, az elektronikus értesítésben erre vonatkozóan külön kérés szerepel – ajánlják.

Az OTP Bank Romániánál számlával nem rendelkező kedvezményezetteinek szükséges számlát nyitniuk, akár online, akár személyesenaz OTP Bank bármely bankfiókjában. A személyes számlanyitást választó kedvezményezettek az értesítő levélben részletes tájékoztatást kapnak a számlanyitás helyéről és időpontjáról, így igyekeznek biztosítani a program valamennyi kedvezményezettje számára a támogatáshoz való könnyű hozzáférést. 

Mint ismeretes, a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési, valamint hallgatói támogatást nyújt azon gyermekek és fiatalok számára, akik Romániában magyar nyelven végzik óvodai, iskolai, illetve egyetemi tanulmányaikat. A bruttó 100 000 forint értekű, 1220 lejnek megfelelő támogatás összege közvetlenül a kedvezményezettek OTP Bank Romániánál vezetett számlájára kerül átutalásra. A kedvezményezettek az OTP Bank fiókhálózatában, illetve bankkártya használatával, illetékmentesen juthatnak hozzá az összeghez, továbbá az OTP Bank Románia, az Euronet és a Banca Transilvania bankautomatáinak használatával, ingyenesen, a készpénzfelvételek számától függetlenül. Más romániai bankok ATM-hálózatának használatával, ebben az esetben havi két ingyenes készpénzfelvétel biztosított, a további készpénzfelvételre illetéket számolhatnak fel, banktól függően. 

“2024. július 30-tól az OTP Bank Románia a Banca Transilvania Csoport tagja. A Banca Transilvaniába történő integráció ideje alatt az OTP Bank Románia ügyfelei minden banki termék, szolgáltatás és művelet esetében továbbra is az OTP Bank Romániához fordulnak. A két bank nemrégiben bejelentette, hogy az OTP Bank Románia ügyfelei a BT bankautomatáit is azonos költségfeltételek mellett vehetik igénybe, mint az OTP Bank Románia ATM-jeit “ – tájékoztat az intézmény. 

További információk: a szulofoldonmagyarul.ro és a mipont.hu oldalakon, kérdések esetén hívják a +36 1 457 0300 telefonszámot vagy írjanak az info@mipont.hu e-mail címre. A kifizetésekkel kapcsolatos információkat az OTP Bank Románia honlapjának erre a célra létrehozott felületén talál: www.otpbank.ro/hu/szulofoldon.