Szülőföldön magyarul: május harmadika a határidő

Szülőföldön magyarul: május harmadika a határidő
Meghirdette a Bethlen Gábor Alap a Szülőföldön magyarul pályázatokat a 2018/2019-es tanévre. A pályázatokat március 22.–május 3. között fogadják; az oktatási-nevelési támogatás összege 22 400 Ft, míg a hallgatói támogatásé 2800 Ft.

Az RMPSZ közleménye kiemeli, hogy az igénylő adatlapon változás történt: ezentúl szükséges kitölteni az igénylő szülő foglalkozására és munkáltatójára vonatkozó adatokat. Ugyanakkor az új adatvédelmi törvény értelmében amennyiben 16 éven felüli gyermek igénylik a támogatást, az adatvédelmi nyilatkozatot a gyermeknek is alá kell írnia.

Amint tavaly is, az igénylések leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, az ezt indokoló irat.

Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet.

Az utolsó határidő május 3. a postai bélyegző dátuma szerint; a pályázatokat idén is a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez kell eljuttatni.

Adatlapokat az oktatási intézményektől kapnak az igénylők, illetve letölthetőek a www.szulofoldonmagyarul.ro oldalról, ahol a pályázat részletes leírása is megtalálható
varosnapokHirdetés