Onisifor Ghibu-líceum - Út szorongva vagy bátran?

"Várakozással, megújult erővel és reménnyel" kezdik az új tanévet

„Várakozással, megújult erővel és reménnyel kezdjük el az új tanévet. Birtokba veszitek az osztálytermeket, ismét barátokra találtok, élményekkel gazdagon vágtok neki az új év kihívásainak. Ma elkezdődik vagy folytatódik valami. Út, amelyen egyesek szorongva, mások magabiztosan lépegetnek” –köszöntötte a Donát negyedi Onisifor Ghibu Elméleti Líceum diákjait Dosztál Ferdinánd, a magyar tagozatért felelős igazgatóhelyettes.

Felhívta a figyelmet, hogy út közben rengeteg minden történik: ismeretszerzés, tapasztalás, felfedezés, megmérettetés, siker, kudarc, élmények megélése, önmagunk megismerése. Az előkészítő osztályos kisdiákoknak nincs miért izgulniuk, mert a legjobb kezekbe kerülnek. Nem csak egy nagy múltú oktatási intézmény diákjai lesznek, hanem egy nagy család, egy összetartó közösség részévé válnak – hangzottak el a biztató szavak.

Egy nagy család, egy összetartó közösség…

Új kihívásokkal néz szembe a kilencedik osztály is – emelte ki az igazgatóhelyettes. „A mai tanévnyitóval négy évre szóló út kezdődik el. Néha labirintusnak fog tűnni, néha tele lesz tüskével. De lesz benne sok élmény, barát, mosoly, örömkönny, lelki társ. A nyolcadikosok és a tizenkettedikesek válaszút előtt álltok a tanév végén. Dönteni sohasem könnyű, de könnyebbé lehet tenni jó tanulmányi eredménnyel, ha megfogadjátok, mérlegelitek szüleitek, tanáraitok tanácsát, ha kéritek és elfogadjátok a segítségüket” – hangsúlyozta Dosztál Ferdinánd.