Nem halasztható tovább az EKE alapszabály-módosító közgyűlése

Az EKE – Kolozsvár 1891 tagjainak figyelmébe

Nem halasztható tovább az EKE alapszabály-módosító közgyűlése
Bár a járványügyi helyzet alakulása miatt állandó bizonytalanságban kell élnünk mindennapjainkat, vannak olyan fontos dolgok az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 életében, amelyek tovább nem halaszthatóak. A szervezet vezetősége ezért úgy döntött, hogy jövő szerdán, július 29-én, 18 órától megszervezik az áprilisban elmaradt tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlésüket az Apáczai Csere János Elméleti Líceum udvarán.

„A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni, 129/2019-es számú törvény értelmében egyesületünknek kötelessége megváltoztatnia a nevét annak megfelelően, hogy szerepeljen benne az Asociația szó és a név román megfelelője, ehhez meg kell szavaznunk az új, márciusban már bemutatott és azóta közvitára bocsátott alapszabályzatot. Felkérünk minden EKE-tagot, hogy szánjon időt a honlapra feltöltött új alapszabályzat-tervezetet átolvasására összevetve azt a jelenlegivel, és megjegyzéseit küldje el nekünk legkésőbb július 26-ig.” – áll az EKE – Kolozsvár 1891 közleményében.

Létfontosságú döntésről lévén szó, amely meghatározza az egyesület további működését, nagyon fontosnak tartják, hogy minden EKE-tag elmenjen a gyűlésre. Az egészségügyi óvintézkedések betartása érdekében a regisztrációnál mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, valamint a maszk és az asztalra helyezett fertőtlenítők használatát is javasolják.

A közlemény emlékeztet arra, hogy szavazati joggal azok a tagok rendelkeznek, akik a 2019-es évvel bezárólag napirenden vannak a tagdíjuk befizetésével. Az elmaradt 2019-es (vagy korábbi) tagdíjak kifizetésére lehetőség van a közgyűlést megelőző napig, július 28-ig hétköznap 10–16 óra között az EKE ügyfélszolgálati irodájában (Kolozsvár, 1989 December 21 út 116.) Az egyesület arra kéri az olvasókat, közöljék EKE-tag ismerőseikkel a közgyűlés dátumát és időpontját, tolmácsolják feléjük a meghívást. Ugyanakkor kérik azokat, akik biztosan jelen lesznek a közgyűlésen, jelezzék részvételi szándékukat e-mailben (info@ekekolozsvar.ro) vagy telefonon (0771-535848), hogy a találkozó előkészületeit a részvevők várható számához igazíthassák.