Kolozsváron is bemutatják Kis Hajni Külön falka című nagyjátékfilmjét

Kolozsváron is bemutatják Kis Hajni Külön falka című nagyjátékfilmjét
Tizenegy várost érintő romániai körútra indul Kis Hajni szívszorító apa-lánya kapcsolatról szóló Külön falka című filmje: március 30-án, szerda este nyolc órától közönségtalálkozóval egybekötött díszbemutatót tartanak a kolozsvári Győzelem moziban, április 1-től pedig a Győzelem mellett a helyi Művész mozi is több alkalommal műsorra tűzi az alkotást – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, tizenegy romániai városban lehet megnézni áprilisban Kis Hajni Külön falka című első nagyjátékfilmjét. A március 30-i kolozsvári díszbemutatót követően a Győzelem és a Művész moziban is több alkalommal láthatja a közönség az alkotást április 1-től. A romániai körút részeként a filmet vetítik továbbá a bukaresti Elvire Popesco moziban, a Maros Megyei Múzeumban, a szatmárnémeti Cinema One-ban, a Csíki moziban, a sepsiszentgyörgyi Művész moziban, a resicabányai Dacia moziban, a karánsebesi Luna moziban, Petrozsényben a Șerban Ionescu moziban, a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban és a székelyudvarhelyi Művelődési Házban is.

A részben személyes élményeken alapuló film egy szívszorító apa-lánya kapcsolatot mesél el. A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort (Dietz Gusztáv) kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden a család egyesülése ellen szól.

A március 30-i kolozsvári vetítést követő közönségtalálkozón a film rendezője, Kis Hajni, valamint Dietz Gusztáv, a film főszereplője is jelen lesz és válaszol a nézők kérdéseire – írják a közleményben, ahol azt is kiemelik: a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában tavaly debütált Külön falka 2021 egyik legkedveltebb filmje volt Magyarországon.

A film forgatókönyvét Kis Hajni és Szántó Fanni jegyzi, operatőr Nyoszoli Ákos, vágó Gorácz Vanda, producer Berkes Júlia és Zachar Balázs, zene Borsos Oleg. Szereplők: Dietz Gusztáv, Horváth Zorka, Andai Kati, Derzsi Réka és Galkó Balázs. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza, minden vetítés eredeti nyelven, román felirattal zajlik.

(Borítókép: Jelenet a filmből a két főszereplővel, Dietz Gusztávval és Horváth Zorkával)