IV. liga, 13. forduló: Ismét félbeszakadt a mérkőzés Szászfenesen

IV. liga, 13. forduló: Ismét félbeszakadt a mérkőzés Szászfenesen
A szászfenesi szurkolóknak nincs szerencséjük végignézni egy bajnoki mérkőzést ebben az idényben. A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga hétvégi 13. fordulójában náluk már másodszor történik meg ebben az idényben, hogy a játékvezető idő előtt véget vet a találkozónak.

ERKEDI CSABA

Miután a 8. menetben a Dési CFR elleni összecsapáson már a 13. percben a vendégek csak hat emberrel maradtak a pályán, és a bíró a szabályoknak megfelelően lefújta a meccset, a szombati, Szamosújvári Armenopolis elleni összecsapás is csak húsz percet tartott. A vendégek („rossz szokásukhoz” híven) ezúttal is csak hét labdarúgóval szálltak ki a Kolozsvár melletti pályára, és 5–0-s hazai vezetésnél egyikük lesérült, így félbeszakadt a mérkőzés. A szászfenesiek góljain Svichi, Frătean és Dârjan osztozott. De ha nem szakad félbe a találkozó, ki tudja milyen arányú lett volna az eredmény. A szamosújváriak azért nem hagyják magukat és legalább a hazai meccseken tizenegy játékossal állnak ki. Mindegyikük ifi, közülük is a legtehetségesebb a 18 éves Ştefan Precup, akire más gárdák edzői is felfigyeltek.

Váratlanul nagyarányú eredmény született Szamosújvárnémetiben, ahol a Sas „magasra szárnyalt” a Tordaszentmihályi Aranyos ellen. Az eredmény 6–2 (2–1) volt a hazaiak javára, és a Sas kezd előbbre jutni a táblázaton. Ellenben nehezen hódította el a három pontot a szomszédos Szamosújvári Atletic Olimpia, amely csak egy találattal lepte meg a Dési Egyesülés II. kapusát,  Simion Gorgan 55. percben elért góljával – tehát Atletic Olimpia–Dési Egyesülés II. 1–0 (0–0). Kitettek magukért a hétvégi fordulóban az utóbbi időben valósággal megtáltosodott Aranyosgyéresi MSC labdarúgói, akik a Kolozsvári Supporter 2.0 alakulatát győzték le 3–0 (1–0) arányban. A kolozsváriak több tartalékkal utaztak a Mihai Adam Stadionba, mivelhogy ugyanabban az időpontban több focistájuk az országos ifibajnokságban kellett játsszon, a Supporter 2.0 kerete ugyanis mind húsz év alatti játékosokból áll. Nagyarányú sikert könyvelt el a Dési Szamos, Mircea Bolba edző legényei 11–1 arányban nyertek az Alsószopori Jövő ellen, de feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy a vendégek csak kevés játékossal utaztak Désre, ahova mind rendre érkeztek személyautókkal. Kezdés előtt csak négyen voltak, majd percenként érkeztek a többiek! Végül is tizenegyen jutottak a meccs színhelyére.

A forduló további eredményei: • Apahidai Sporting–Alsódetrehemi Egyesülés 4–1 (3–0) – a mérkőzést az alsózsuki pályán rendezték • Dési CFR–Gyalui Szamos 0–2 (0–1). A Nagyiklódi Egyesülés szabadnapos volt.

A táblázatot továbbra is a Nagyiklódi Egyesülés vezeti 33 ponttal, a második helyre pedig újból felkerült a Dési Szamos 31-gyel, míg harmadik Szászfenes 29-cel.