Ezen a hétvégén is az Alfa című filmre váltottak a legtöbben jegyet Romániában

Ezen a hétvégén is az Alfa című filmre váltottak a legtöbben jegyet Romániában
Az Alfa / Alpha című filmre váltottak a legtöbben jegyet a hét végén Romániában, így közvetlenül a premiert követően átvette a vezetést az eladási listákon. Az Albert Hughes rendezte kalandfilmre összesen 416 482 lej értékben váltottak jegyet.

A történet húszezer évet repít vissza a történelemben, amikor az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd – az ember rátalált a legjobb barátjára – fogalmaz a forgalmazó.

A második helyen egy premiert találunk: Az ismeretlen rém / Slender Man horrorfilmre 375 888 lej értékben vásároltak jegyet a romániai mozikban. Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap. A kiskamaszok és kamaszok között őrületes kultusszal rendelkező rémalak számtalan történet, képregény, dokumentumfilm és netes oldal hőse. Nagyon sokan élőnek hiszik, még túlságosan élőnek is. Az új, különleges horrorfilm őt választotta főszereplőjéül.

A harmadik helyre csúszott le a múltheti „ezüstérmes”, a Meg – Az őscápa / The Meg a maga 244 042,45 lejes jegyeladásaival. A film története röviden: amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

Egy hellyel lecsúszott a dobogóról A kém, aki dobott engem /The Spy Who Dumped Me: 194 549,38 lej értékben vásároltak rá jegyet. A nagyrészt Budapesten forgatott film szereplői Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad.

Az ötödik helyne is egy premiert találunk, Norm, az északi 2 / Norm of the North 2: Keys to the Kingdom animációs film bevételei 165 481,42 lejre rúgtak. A második rész folytatja a „jég hátán is megélő” jegesmedve történetét. Az indiai-egyesült államokbeli koprodukciót Tim Maltby rendezte.