A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című filmet nézték meg a hétvégén a legtöbben a mozikban

A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című filmet nézték meg a hétvégén a legtöbben a mozikban
A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) című filmet nézték meg péntektől vasárnapig a legtöbben a romániai mozikban, a David Yates rendezte produkcióra 1 953 460 lej értékben váltottak jegyet a premier hétvégéjén.

Az amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm a Harry Potterből inspirálódott sorozat második része. A Harry Potter-filmek világa tehát újra megelevenedik, méghozzá úgy, hogy a forgatókönyvet maga a regények szerzője, J. K. Rowling írta – ezúttal már az ifjú Dumbledore is felbukkan a filmben, amely a varázstörténelem két legnagyobb mágusa, Dumbledore és Grindelwald összecsapásáig vezet. A főbb szerepekben olyan neves színészeket láthatunk, mint Katherine Waterston, Johnny Depp, Zoë Kravitz, Ezra Miller, Eddie Redmayne vagy Jude Law.

A második helyen is egy premiert találunk, a Stere Gulea által rendezett Moromeții 2 című film jegyeladásai 1 014 189 lejre rúgtak. Marin Preda regényének második részében is Ilie Moromete családjának drámája elevenedik meg olyan színészek tolmácsolásában, mint Horațiu Mălăele, Iosif Paștina és Dana Dogaru.

A harmadik helyre csúszott le eközben az előző hét listavezetője, a Freddie Mercury életéről és a legendás Queen együttesről szóló Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody), amelyre ezúttal 864 116,99 lej értékben váltottak jegyet. Egy hellyel a negyedik pozícióra esett vissza az Elliot the Littlest Reindeer – a Jennifer Westcott által rendezett, karácsonyi családi animációs film jegyeladásai 299 792,67 lejt tettek ki, és szintén egy helyet veszített a múlt héthez képest Bradley Cooper első rendezői próbálkozása, a Csillag születik (A Star Is Born) a maga 253 357,28 lejes jegyeladásaival.