Mediafax

hírügynökség

Letépte ma egy vasúti munkagép az IR 1836 számú, Kolozsvár–Bukarest gyorsvonat utolsó vagonjának egyik ajtaját, emiatt a szerelvény 79 percet késik – közölte a vasúti társaság.
Közhír
Csütörtökön reggel egy apahidai építkezéshez riasztották a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, miután a felújítás alatt lévő épület mennyezete rászakadt az ingatlanban dolgozó munkásokra.
Közhír
Kilenc országútszakasz van lezárva vasárnap reggel Bákó, Brăila, Buzău, Vrancea és Galac megyében a havazás és hófúvások miatt. Hét megyében 122 településen szünetel az áramszolgáltatás.
Közhír
Előzetes letartóztatásba helyezték ma azt a fiatalt, aki csütörtökön megfenyegette egy dési játékterem alkalmazottját, és 8000 lejt vitt el a pénztárgépből. A rendőrök még tegnap elfogták a 20 éves botoşani megyei gyanúsítottat.
Közhír
Módosító indítványt nyújtott be ma a Jogi Bizottságban Gabriel Andronache, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője: 15 km/órára korlátozná a közutakon közlekedő elektromos rollerek maximális elérhető sebességét.
Belpol
Az elmúlt nap során három beoltatlan fiatal személy lett a koronavírus áldozata – írja a Mediafax hírügynökség.
Közhír
Oltási maratont szerveznek Kolozsváron május 14-e és 16-e között – jelentette be ma a Iuliu Hațieganu Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, amely a Kolozs Megyei Prefektusi Hivatal és a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal támogatásával három napon keresztül, non-stop program szerint fogja oltani az érdeklődőket.
Közhír
Ügyfele támadt egy szamosújvári taxisra szombatról vasárnapra virradóra; az eset a 109C jelzésű megyei úton, Ördöngösfüzesen történt.
Közhír
Személygépkocsi ütközött kamionnak ma reggel Szeben megyében, egy hídon, miután szabálytalanul előzött.
Közhír
Ma elhunyt egy 84 éves nő, akit a Matei Balş Intézetnél múlt pénteken bekövetkezett tűzvész miatt az Elias Sürgősségi Kórházba szállítottak.
Közhír
Tűz ütött ki ma hajnalban a bukaresti Matei Balş kórházban; három beteg bennégett, egy pedig utólag vesztette életét, miután sikertelenül próbálták újraéleszteni. Összesen mintegy 120 pácienst menekítettek ki.
Belpol
Szabadságtól való illegális megfosztás vádjával 24 órás őrizetbe vett a kolozsvári rendőrség három – 24 és 26 év közötti – férfit, akik megpróbáltak elrabolni egy 15 éves lányt.
Közhír