Élő lepke kiállítás a kolozsvári botanikus kertben

Élő lepke kiállítás a kolozsvári botanikus kertben
Az Alexandru Borza Botanikus Kertben idén újra megrendezik a már hagyományosnak számító őszi Lepkék a levegőben élő lepke kiállítást. A bemutatott 25 egzotikus lepkefaj elsősorban az Amazonas medencéjéből és Ázsia trópusi területeiről származik.

A lepkéket a Botanikai Intézet mellett, a kaktuszok mögötti kis üvegházban lehet megnézni 2023. szeptember 23-október 8 között, naponta 10 órától 16 óráig. A látogatási idő kijelölésénél figyelembe vették a lepkék aktivitásának maximális időintervallumát. Hétfőtől péntekig, 10-13 óra között előnyt élveznek a szervezett, 15-25 fős csoportok, előzetes időpontfoglalással. Legkésőbb a látogatást megelőző napig a Lepkék a levegőben Facebook-oldalon elérhető linken lehet időpontot foglalni. A szervezett csoportok számára a látogatási idő 20 perc.

A kiállítási térbe 15 óra 45 perckor léphet be az utolsó látogató. A szervezők kérik, vegyék figyelembe az esetleges várakozási időt a jegypénztárnál, valamint az üvegház előtt. A kiállítási térbe belépők száma korlátozott. A botanikus kert munkatársai irányítják a látogatást úgy, hogy a látogatók elégedettek legyenek, ugyanakkor az élő állatok jóllétét is biztosítsák.

A kiállításra való belépést a botanikus kerti belépőjegy magába foglalja.

Kapcsolattartó személy: Macalik Kunigunda (kunigunda.macalik@ubbcluj.ro)