Részleges nyitás a botanikus kertben, a sportparkban

Részleges nyitás a botanikus kertben, a sportparkban
A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemnek (BBTE) alárendelt Iuliu Hațieganu Sportparkot, az Alexandru Borza Botanikus Kertet, illetve az egyetem által működtetett étkezdéket ettől a héttől újra megnyitják, természetesen rendkívüli védőintézkedések közepette – közli vasárnapi sajtóközleményében a felsőfokú oktatási intézmény.

Tudatják: a sportparkba és a botanikus kertbe keddtől, május 19-étől lehet belépni, bizonyos feltételek mellett. A BBTE sajtóközleménye szerint a létesítményekbe legtöbb három személyből álló csoportok léphetnek be. Ugyanakkor a látogatók száma nem haladhatja meg a 100-at a sportparkban, illetve a 250-et a botanikus kertben. A látogatóknak védőmaszkot és kesztyűt kell viselniük, és belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket.

 A sportparkba csakis az autók által használt és védőkorláttal ellátott bejáraton (Pandúr/Pandurilor utca 7. szám) keresztül lehet bemenni. Hangsúlyozzák: csakis egyéni sporttevékenységek végezhetők, a csapatsportok művelése továbbra is tilos.  A sportlétesítményben zárva maradnak a tornacsarnokok, fedett uszodák, a botanikus kertben pedig a múzeum és a melegházak. Az egyetem étkezdéi hétfőtől, május 18-tól nyitnak, de csak elvitelre.

„A Iuliu Hațieganu Sportpark és a botanikus kert megnyitása által az egyetem, küldetésének megfelelően, hozzá akar járulni a közösség jólétéhez. Fontosnak tartjuk, hogy a közösségnek eddig nyújtott összes szolgáltatás mellett az egyetem hozzájáruljon olyan napi rutin újbóli kialakításához, amely hozzájárul a kolozsváriak fizikai és pszichikai jólétéhez. Az egyetem mindig a közösség tagjai mellett állt, és támogatta őket. A BBTE számára fontos a közösség helyes és állandó tájékoztatása. Ezért az egyetem honlapján létrehoztak a koronanvírussal való fertőzés megelőzésére vonatkozó részt (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/)” nyilatkozta az egyetem rektora, Daniel David egyetemi professzor.