Cioloş: nem zárom ki, hogy közvetlenül a választás után belépjek az egyik pártba

Cioloş: nem zárom ki, hogy közvetlenül a választás után belépjek az egyik pártba
Dacian Cioloş: miniszterelnök ma azt nyilatkozta: nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy közvetlenül a választás után belépjen valamelyik pártba. Ezt arra a kérdésre válaszolta, amelyben azt firtatták, hajlandó lenne-e intézményesen is felvállalni egy pártot, ha nem lesz kormányfő.

Cioloş egy, a Társadalmi Párbeszéd Csoport által szervezett fórumon vett részt. A kérdésekhez érkezve Valeriu Stoica volt PNL-vezér arról faggatta, mihez kezd, ha nem lesz miniszterelnök.

„Mihez kezd, ha nem lesz miniszterelnök? Mihez kezd utána? Van bátorsága arra, hogy intézményesen felvállaljon egy pártot? Bevállalja annak a veszélyét, hogy besározza magát egy pártban azért, hogy megtisztítsa azt? - fogalmazott Stoica.

„Jelenleg még nem döntöttem el, hogy az általam említett építkezés legjobb módja az, ha közvetlenül a választás után belépek egy pártba. Nem zárom ki, de több dolgon is múlik” - válaszolt a kormányfő.

Alina Gorghiu, a PNL elnöke kedden úgy nyilatkozott, örülne, ha Dacian Cioloş belépne, és hogy a törvény értelmében a kongresszust, amelyen a liberálisok megválasztják a párt új vezetőit, jövőre tartják.

„A párttörvény világosan fogalmaz, csakis párttag lehet pártelnök. (…) A kongresszus 2017-ben lesz (…) ha Dacian Cioloş be akar lépni a PNL-be, amit én legalábbis szeretnék, de a kollégáim is, majd akkor meglátjuk” - nyilatkozta Gorghiu a DC News kérdésére, hogy Dacian Cioloş lehet-e a PNL elnöke.