Bajnokok Ligája: lépéselőnyben az FC Porto és a Borussia

Bajnokok Ligája: lépéselőnyben az FC Porto és a Borussia
Az FC Porto mindkét játékrészt góllal kezdte, és 2–1-re legyőzte a Torinói Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán.

Portóban az olasz csapat védelmi hibája után villámgyorsan (a 63. másodpercben) vezetést szerzett a házigazda, ráadásul a hátul bizonytalan torinóiak bő fél óra után sérülés miatt elvesztették csapatkapitányukat, Giorgio Chiellinit. A második játékrészben is rögtön betalált a legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen FC Porto (ezúttal 19 másodperc után), ám a hajrában faragott a különbségből a Juventus, amelynek javára a ráadás utolsó percében gyanús szituációban nem ítélt 11-est a játékvezető a portugál Cristiano Ronaldo elleni szabálytalanságnál, így az FC Porto története során először győzte le az olasz rekordbajnokot. A Juventus erre a mérkőzésre nem nevezte a keretbe a fiatal román Radu Drăguşint.

A Borussia Dortmund a duplázó és egy gólpasszt is kiosztó norvég–angol Erling Braut Håland vezetésével 3–2-re győzött az FC Sevilla otthonában, így remek helyzetből várhatja a március 9-i visszavágót.

A találkozót megelőzően sorozatban 8 mérkőzést megnyerő FC Sevilla gyorsan vezetést szerzett, majd húsz percen belül szíriai kurd születésű német állampolgár Mahmoud Dahoud révén egyenlített, Håland góljával pedig fordított a Bundesligában az utóbbi hetekben csak szenvedő Borussia. De ezen az estén nem volt ellenszer kiváló támadóikra, Håland révén még az első félidőben kétgólosra növelték előnyüket. A 20 esztendős csatár eddigi 13 BL-meccsén már 18 találatnál jár, ez korábban senkinek sem sikerült a sorozatban.

Az FC Sevilla a hajrában még felzárkózott, de a párharcot idegenben kell megfordítania, ha tovább akar jutni.

Eredmények, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: • FC Porto (portugál)–Torinói Juventus (olasz) 2–1 (gól: Mehdi Taremi – 2. és Moussa Marega – 46. perc, illetve Federico Chiesa – 82. perc) • FC Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–3 (Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre „Suso” – 7., Luuk de Jong – 84. perc, illetve Mahmoud Dahoud – 19., továbbá Erling Braut Håland 2 – 27. és 43. perc).  Kedden játszották: • RB Lipcse (német)–FC Liverpool (angol) 0–2 (Mohamed Szalah Galí – 53. és Sadio Mané – 58. perc) • FC Barcelona–Paris Saint-Germain 1–4 (Messi – 27. perc, 11 m, illetve Kylian Mbappé 3 – 32., 65. és 86., valamint Moise Bioty Kean – 70. perc).