Bajnokok Ligája: öt csapat lehet nyolcaddöntős szerdán

Bajnokok Ligája: öt csapat lehet nyolcaddöntős szerdán
Az A-, B-, C- és D-csoport szerdai játéknapján öt csapat is bebiztosíthatja a nyolcaddöntős folytatást a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A Bayern München – amelynek a magyar Lőw Zsolt a másodedzője – százszázalékos teljesítménnyel vezeti az A-jelű négyest, s amennyiben a papírformát igazolva legyőzi otthon a Galatasarayt, biztosan ott lesz a legjobb 16 között. A bajorok az előző fordulóban 3–1-re nyertek Isztambulban, a BL-csoportkört tekintve pedig rekordot jelentően 37 meccse veretlenek, a legutóbbi 16 mérkőzésüket pedig megnyerték a sorozat első szakaszában.

A csoport másik szerdai találkozóján az angol Manchester United a sereghajtó dán FC Koppenhága vendége lesz.

A B-csoport sokkal kiegyenlítettebb az A-nál, az éllovas Arsenal hat ponttal vezet az ötpontos francia RC Lens előtt, s ezúttal a két ponttal harmadik, Európa Liga-győztes FC Sevillát fogadja Londonban. Az előző körben, Spanyolországban 2–1-re nyertek az angolok, s újabb sikerrel megerősíthetik vezető helyüket, illetve ha a csoport másik mérkőzésén a Lens is győz Eindhovenben a holland PSV ellen, tovább is juthatnak. Abban az esetben, ha sevillai és eindhoveni sikert hoz a szerda, szorossá válhat a hajrá ebben a négyesben.

A Bayernhez hasonlóan a Real Madrid is hibátlan mérleggel vezeti a csoportját, az előző játéknapon 2–1-re nyert mostani ellenfele, a portugál Sporting Braga vendégeként. Az újabb győzelem egyben továbbjutást is érne a spanyol királyi gárdának. A Real 28-adszor szerepel a BL csoportkörében, és eddig mindig elérte a kieséses szakaszt.

A C-csoport másodikja, az olasz bajnok SSC Nápoly a sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző, sereghajtó 1. FC Union Berlint fogadja. A német csapat a tavalyi kiugró szereplés után a mostani idényben nagyon gyengén teljesít, minden sorozatot figyelembe véve az utóbbi 12 mérkőzését elvesztette, és nagy meglepetés lenne, ha éppen Nápolyban „éledne fel”. Az olaszok győzelmük esetén szintén nagyon közel kerülhetnek a továbbjutáshoz.

A D-csoportban az egyformán hét ponttal álló Real Sociedad és a Milánói Internazionale is bebiztosíthatja nyolcaddöntős szereplését, amennyiben legyőzi a pont nélkül utolsó Benfica Lisszabont, illetve a hárompontos Red Bull Salzburgot. Az előző körben a spanyolok 1–0-ra győztek Portugáliában, a BL-döntős olaszok pedig 2–1-re verték otthon az osztrákokat.

A szerdai program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Bayern München (német)–Galatasaray Isztambul (török) – élőben közvetíti a DigiSport3, az Orange Sport1 és a Prima Sport3 tévéadó • FC Koppenhága (dán)–Manchester United (angol) – DigiSport1, Orange Sport2 és Prima Sport4. A csoport állása: 1. Bayern 9 pont, 2. Galatasaray 4, 3. MU 3, 4. Koppenhága 1.

B-csoport: • Arsenal (angol)–FC Sevilla (spanyol) – DigiSport4, Orange Sport3 és Prima Sport1• PSV Eindhoven (holland)–RC Lens (francia). Az állás: 1. Arsenal 6 pont, 2. Lens 5, 3. Sevilla 2 (4–5), 4. PSV 2 (3–7).

C-csoport: • SSC Nápoly (olasz)–1. FC Union Berlin (német) – 19.45-kor, DigiSport1, Orange Sport2 és Prima Sport1 • Real Madrid (spanyol)–Sporting Braga (portugál) – DigiSport2, Orange Sport4 és Prima Sport2. Az állás: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Nápoly 6, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 0.

D-csoport: • Real Sociedad (spanyol)–Benfica Lisszabon (portugál) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2 • Red Bull Salzburg (osztrák)–Milánói Internazionale (olasz) – Prima Sport5. Az állás: 1. Sociedad 7 pont (4–1), 2. Inter 7 (4–2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.