Bajnokok Ligája: továbbjuthat az Arsenal és a Nápoly

Bajnokok Ligája: továbbjuthat az Arsenal és a Nápoly
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai játéknapján az Arsenal és az SSC Nápoly biztosíthatja be az 5. fordulót követően nyolcaddöntős szereplését.

A Premier League legutóbbi kiírásában második angol együttes a francia RC Lenst fogadja, és már egy döntetlennel is biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban. Még a vereség is továbbjutást ér számára, ha az Európa Ligában címvédő FC Sevilla legyőzi otthon a holland PSV Eindhovent.

Az előző kiírásában története hetedik Európa-liga/UEFA-kupa-sikerét a budapesti Puskás Arénában ünneplő spanyoloknak szükségük is van a három pontra, ugyanis csakis ebben az esetben marad reális esélyük elérni még valamelyik továbbjutó, akár a második vagy a harmadik helyet – utóbbival újra a második számú kupában bizonyíthatnának tavasszal.

Az olasz bajnoki címvédő Nápolynak egyáltalán nem lesz könnyű most bebiztosítania nyolcaddöntős szereplését, ugyanis a sorozat történetének legeredményesebb csapatához, a Real Madridhoz látogat. A spanyol sztárgárda ráadásul döntetlennel megszerezheti a csoportelsőséget. Ugyanakkor a nápolyiaknak adott esetben a pontszerzés is elég lehet, ehhez az kell, hogy Schäfer András német csapata (a magyar középpályás a hétvégén visszatért a Bundesligába, de a BL-be nem nevezték ősszel), az 1. FC Union Berlin a portugál SC Braga otthonában begyűjtse második pontját a mostani kiírásában. Amennyiben a berliniek megszakítanák 15 meccses nyeretlenségi sorozatukat, úgy a Nápoly minden eredménnyel továbbjut a Real mellett.

A Galatasaray Isztambul és a Manchester United összecsapáson a törökök, ha otthon tartják a három pontot, akkor az angolok már biztosan nem juthatnak a 16 közé.

A tervezett szerdai program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Galatasaray Isztambul (török)–Manchester United (angol) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • Bayern München (német)–FC Koppenhága (dán) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport4. A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern 12 pont, 2. Koppenhága 4 (7–8), 3. Galatasaray 4 (7–9), 4. MU 3.

B-csoport: • FC Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2 • Arsenal (angol)–RC Lens (francia) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport3. Az állás: 1. Arsenal 9 pont, 2. Lens 5 (4–4), 3. PSV 5 (4–7), 4. Sevilla 2.

C-csoport: • Real Madrid (spanyol)–SSC Nápoly (olasz) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport1 • SC Braga (portugál)–1. FC Union Berlin (német). Az állás: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. Nápoly 7, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 1.

D-csoport: • Benfica Lisszabon (portugál)–Milánói Internazionale (olasz) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport2 • Real Sociedad (spanyol)–Red Bull Salzburg (osztrák) – Prima Sport5. Az állás: 1. (és továbbjutott) Sociedad 10 pont (7–2), 2. (és továbbjutott) Inter 10 (5-2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.