Magyar

Távirati Iroda

Újabb műtéten esett át pénteken a hét közepén lőfegyveres merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák miniszterelnök, állapota stabil, de továbbra is súlyos - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Besztercebányán a helyi Roosevelt kórház igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Külpol
Egy férfi holttestét fedezték fel csütörtökön a Tisza folyóban, a romániai part közelében, miután szerdán két másik holttestet találtak a Máramarosi-havasokban román területen, az ukrán határ közvetlen közelében - tudatta a román határrendészet máramarosszigeti regionális parancsnoksága.
Közhír
Elindult a 11. Boldogasszony zarándokvonat Budapestről a csíksomlyói pünkösdi búcsúra csütörtök reggel a Keleti pályaudvarról.
Közhír
Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.
Külpol
A kétkamarás parlamentben ünnepi együttes ülést tartottak kedden a Románia és Izrael közötti szolidaritás, illetve barátság napja alkalmából, amelynek bevezetéséről a kisebbségi frakció két tagjának – a zsidó kisebbség által jelölt Silviu Vexler és a német kisebbség által delegált Ovidiu Gant – kezdeményezésére áprilisban hoztak törvényt Romániában.
Belpol
Romániában 5,9 százalékra csökkent áprilisban az éves infláció - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Gazdaság
A szórványközösségek érzik át leginkább a magyar képviselet fontosságát, illetve az annak hiányából származó hátrányokat - jelentette ki Vincze Loránt, az RMDSZ újrázni készülő EP-képviselője Medgyesen.
Belpol
Magyar nyelvű szentmisét mutatott be és fiatalokat bérmált szombaton Bukarestben, a Minden Kegyelmek Édesanyjának nevét viselő Barátok templomában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
Közhír
Még négy napig, május 15-éig kérhetik regisztrációjukat a június 9-ei európai parlamenti (EP-) választásra a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok.
Belpol
Romániai céget vásárol fel Andrej Babis, volt cseh miniszterelnök vállalata - írja az economedia.ro.
Gazdaság
Éves összevetésben 3,7 százalékkal csökkent a román export az első negyedévben - közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Gazdaság
Az első negyedévben 8,8 százalékkal nőtt a Romániába érkező külföldi turisták száma a múlt év azonos időszakához képest - közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Gazdaság