Amerikai elnökválasztás - Trump a Fehér Házban, Biden Wilmingtonban várja az eredményeket kedden

Amerikai elnökválasztás - Trump a Fehér Házban, Biden Wilmingtonban várja az eredményeket kedden
Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő amerikai elnök a Fehér Házban, demokrata párti kihívója, Joe Biden pedig a Delaware államban lévő Wilmingtonban berendezett eredményváró helyszínén várja majd a választási eredményeket kedden - jelentette be a Fehér Ház szóvivője, illetve Biden kampánytörzse hétfőn.
Kayleigh McEnany,a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy Donald Trump valószínűleg nem a washingtoni Trump-szállodában berendezett eredményváró rendezvényen, hanem a Fehér Házban lesz kedden este. Trump kampánycsapata a múlt héten még úgy tervezte, hogy hagyományos eredményváró partit tartanak a szállodában, bár az elnök már akkor jelezte, hogy esetleg az Ovális Irodában marad, mivel a szövetségi fővárosban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések tiltják nagyobb létszámú összejövetelek megrendezését.
    A Biden-kampány bejelentése szerint a demokrata párti elnökjelölt a Wilmingtonban tartott kampányvárón lesz, amelyet ugyanott rendeztek be, ahol a politikus augusztusban elfogadta pártja elnökjelöltségét. Joe Biden a tervek szerint kedden este beszédet is mond. Családján kívül csatlakozik majd hozzá alelnökjelöltje, Kamala Harris és annak férje is. Biden évtizedek óta Wilmingtonban él.