A 15 éves Agnus Rádiót ünnepelték hétvégén

A 15 éves Agnus Rádiót ünnepelték hétvégén
Születésnapi bográcsgulyás főzéssel összekötött közösségi alkalommal ünnepelte 15. születésnapját az Agnus rádió szombaton, az Életfa Családsegítő Egyesület udvarán, amelyre a hallgatókat is szeretettel várta. Bár a rádió 2002. december 24-én kezdett el műsort sugározni a kolozsváriaknak, születésnapját mindig a következő év elejére időzítik, mivel karácsonykor Jézus születésére összpontosítanak.

– A hitmélyítő műsorok mellett kulturális összeállításokat is készítünk,  ezért a születésnapi események is mindig valamilyen tematika köré épülnek. Idén a majális volt a tematika, a gulyásfőzés mellett igyekeztünk közösségépítő játékokba is bevonni a jelenlevőket – fogalmazott Szegedi Csaba ügyvezető igazgató. 

– A nyitó áhítatban, Adorjáni László lelkipásztor, a rádió alapítója Jób 33,14-15 alapján arról beszélt, hogy egyházi rádiózásnak az a célja, hogy Isten megszólaljon az otthonokban és főleg a legmeghittebb otthonban, a lelkekben. Mivel közösségi rádióként működünk, a jelenlevőket Bálint Enikő szerkesztőnk rögtön közösségi játékokba vonta be, majd munkatársunk Szecsődi Árpád keresztyén hittel kapcsolatos bűvésztrükökkel kápráztatta el – foglalta össze a szombati eseményeket. – Egy lelkes adományozónk elektroakusztikus gitárt ajánlott fel, és arra kért, hogy szervezzünk Istent dícsérő énekeket népszerűsítő nyereményjátékot, a hangszert pedig sorsoljuk ki a résztvevők között. A játék nagyon nagy sikernek örvendett, több mint 40 ezer emberhez jutott el a híre. A nyertest rádiónk születésnapján sorsoltuk ki, Veress Emőke örülhet az új hangszernek – beszélt a születésnapi nyereményjátékról.

A Kolozsvár-Alsóvárosi Egyházközség Laudate együttesének dicsőítő énekei fokozták az ünnepi hangulatot. És természetesen idén is szerveztek tombola és tortalicitet. Olyan tortákat árvereztek el, amelyeket a rádió munkatársai készítettek.  

– Az elmúlt másfél évtizedben bőven akadt példa nehéz pillanatokra is, de mindig sikerült megoldást találni ezekre a helyzetekre. Úgy érezzük ezek a helyzetek méginkább megerősítettek minket hitünkben és még elszántabbakká váltunk általuk – jegyezte meg. – A rádió élete az elmúlt években a folyamatos megújulásról szól! 2015-ben az református egyházkerület jóvoltából új stúdióba költöztünk, tavaly pedog a rádió teljes eszközparkját sikerült felújítani. Idén pedig a műsorokon van a sor – részletezte Szegedi Csaba az elmúlt időszak történéseit. – Elsőként versrovatunk újult meg. Marosán Csaba színművésszel együttműködve naponta olyan költeményeket sugárzunk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az adott naphoz. Hamarosan új műsort is indítunk, amelyben erre a keszekusza világpolitikai helyzetben kívánunk hasznos útmutatást nyújtani, elismert politikai elemzők segítségével – sorolta a megújulási törekvéseket az ügyvezető igazgató.

Borítókép: Szecsődi Árpád