Kiosztották a Mátyás király születésnapja rajz- és fogalmazáspályázat díjait

Kiosztották a Mátyás király születésnapja rajz- és fogalmazáspályázat díjait
Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, közösen a Mathias Rex egyesülettel Mátyás király 577 születésnapja alkalmából idén is meghirdette rajz- és fogalmazáspályázatát, amelyre közel 500 rajz és több mint 30 fogalmazás érkezett, 27 iskolából. A díjátadó és megemlékező ünnepséget február 23-án Mátyás király szülőházában tartották Kolozsváron.

„Kolozsvár leghíresebb szülöttjére többen, többféleképpen emlékezünk. Az, hogy évről évre több száz iskolás küldi be munkáit az RMDSZ által meghirdetett pályázatra, biztosíték arra, hogy megmarad Mátyás király emlékezete a felnövekvő nemzedékben is. Ehhez viszont nem csak az szükséges, hogy mi meghirdessük és megszervezzük a pályázatot, hanem az is, hogy a tanítók, tanárok segítségünkre legyenek ebben, a szülők támogassák a kezdeményezést, és nem utolsó sorban szükség van lelkes tanulókra, akik egy-egy rajzzal vagy fogalmazással állítanak minden évben emléket Mátyás királynak” – fogalmazott köszöntőjében Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Az eseményen Vincze Lóránt, európai parlamenti képviselő is gratulált a pályázoknak, majd Kötő Áron, a Puck Bábszínház színésze Mátyás király mesékből összeállított előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Idén 56 diákot díjaztak a szervezők.