Veres

Ágnes

A sokéves hagyománynak megfelelően évente kétszer ülésezik az EKE. A küldöttgyűlésen résztvevők számát az egyes EKE-tagszervezetek létszáma alapján állapítja meg az egyesület: minden 50 tag után eggyel nőhet a képviselők száma. Idén a 18 tagszervezet 74 küldöttje közül összesen 54-en vettek részt 13 tagszervezet képviseletében az április 6-án Aknasugatagon tartott tavaszi gyűlésen, amelynek házigazdája az idei EKE Vándortábor szervezője, a szatmári EKE volt.
Életmód
A téli sportok szerelmesei szomorúan tapasztalhatták, hogy az idei síszezon nem kecsegtetett túl sok hóval, emiatt a szokásosnál is jobban aggódtunk március elején a hóréteg vastagsága miatt. De a tavalyhoz hasonlóan ezúttal is megérkezett a várva várt havazás, így, ha nem is ideális, de elfogadható körülmények között sikerült megszervezni immár huszadik alkalommal az EKE-gyereksíversenyt, illetve ötödszörre a Hangay Oktáv Családi Síversenyt. A rendezvények lebonyolításában pedig ezúttal is több helyi cég, vállalkozó támogatta az egyesületet.
Életmód
Nemrég szervezte meg a Hangay Oktáv Családi Síverseny III. kiírását az EKE-Kolozsvár 1891. Mint ismeretes, a verseny névadója 127 éve, 1895-ben hozta létre az első Kolozsvári Síklubot a Kereskedelmi Akadémia hallgatóiból, így tulajdonképpen ő honosította meg a sízést Erdélyben.
Sport
A tavasz beállta és a járványügyi szigorítások ellenére nagyon jó körülmények között szervezte meg idei gyereksíversenyét az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) a múlt hétvégén Kisbányán, a buszkáti sípályán.
Sport
Százöt bátor kis versenyző részvételével szervezte meg idei gyereksíversenyét az EKE és az EKE – Kolozsvár 1891 március 7-én Kisbányán, a buszkáti sípályán.
Életmód, Sport
„A család is... olyan valami az életben, ami becses... Olaj az élet lámpásában” – mondja Gárdonyi Géza, és ezt vallják az idén először megrendezett Hangay Oktáv Családi Síverseny szervezői is. De honnan is származik egy ilyen típusú verseny ötlete? A Madarasi Hargitáról, hiszen ott már 37. alkalommal szerveznek Pro Família Családi Síversenyt.
Életmód, Sport