III. Hangay Oktáv Családi Síverseny

III. Hangay Oktáv Családi Síverseny
Nemrég szervezte meg a Hangay Oktáv Családi Síverseny III. kiírását az EKE-Kolozsvár 1891. Mint ismeretes, a verseny névadója 127 éve, 1895-ben hozta létre az első Kolozsvári Síklubot a Kereskedelmi Akadémia hallgatóiból, így tulajdonképpen ő honosította meg a sízést Erdélyben.

A versenyen a családtagok száma szerint lehetett részt venni. A szabályok értelmében különböző generációknak kellett képviseltetniük magukat egy-egy csapatban: indulhattak szülők a gyerekeikkel vagy nagyszülők a gyerekekkel-unokákkal, idén az utóbbira sajnos nem volt példa.

A nagyszerű hó e napra verőfényes napsütéssel társult, a 27 csapatot alkotó 97 versenyző pedig jókedvűen várt az indulásra.

Az eredmények megállapításakor a tagok idejét összeadva alakult ki a család ideje.

Dobogós helyezések:

5 vagy többtagú családok: 1. Szélyesék (Szélyes Levente, Éva, Nóra, Panna, Villő, Édua, Illa és Róza – az 5 legjobb időt vettük figyelembe), 2. Gurigák (Kardos János, Magdolna, Botond, Csongor és Tímea), 3. Zsolti, a béka (Hermann László, Kassay Réka, Ákos és Barnabás, Kassay-Hermann Bence).

4 tagú családok: 1. Téli Rókák (Vulpe Gabriel, Robert, Antoniu és Valentin), 2. Hópárducok (Veres Márton Zoltán, Ágnes, Zsófia és Kende), 3. Hógolyók (Matlák András, Vilmos és Emma, László Katalin)

3 tagú családok: 1. Suhanók (Néda Tamás, Zsófia és Dávid), 2. The Skyliners (Dan Damache, Daria és Bianca), 3. Toro Racing Team (Horea Crișan, Ilinca és Hanna).

2 tagú családok: 1. B Plan (Pethő Barna és Borisz), 2. Hólovasok (Andrei Suciu és Ariadne), 3. Hócicák (Venczel Enikő és Szabó-Venczel Nóra).

A nyolctagú Szélyes család teljes létszámban indult a versenyen, így idén ők vihették haza a Vándorkupát, amelyet minden évben a legnépesebb résztvevő család érdemel ki.

Az időeredményeket és a további helyezéseket a csaladisi.ekekolozsvar.ro oldalon lehet megtekinteni.

XVIII. EKE-gyereksíverseny

Nem várt izgalmak előzték meg az idei EKE-síversenyeket. Ilyenkor ugyanis, Kikelet havának elején azért illik aggódni, hogy lesz-e elég hó a sípályán. Ehhez képest a szervezők azon elmélkedtek, hogy merjenek-e belekezdeni, ha a nagy hó miatt nem tud időben feljutni a helyszínre mindenki. Történt mindez egy nappal a gyereksíverseny előtt, miután a Kolozsvár–Buszkáti sípálya közötti 55 km-es távot sikerült csekély 4 óra alatt legyűrni. Nehézséget okozott a frissen lehullott hóréteg, amit nem lehetett egyből eltakarítani az útról.

A másnap starthoz álló 104 versenyző – 46 lány és 58 fiú – viszont azt igazolta, hogy jól döntöttek, amikor igennel szavaztak. Elkezdődhetett tehát az EKE – Kolozsvár 1891 szervezésében a XVIII. EKE-gyereksíverseny, 3–16 éveseknek, 7–7 korcsoportban. Ideális helyszínnek bizonyult a külön erre a célra kialakított, a verseny idejére másoknak lezárt piros pálya. A gyerekek kolozsváriak és környékbéliek voltak, de távolabbiak is megtiszteltek jelenlétükkel: az Orosz Fekete, a Porkoláb és a Tamás család aprajai Kézdivásárhelyről érkeztek.

A rajthoz állóknak idén is mintegy 300 méter hosszú, gyermek óriásműlesikló pályán kellett leereszkedniük. Legtöbben a 11–12 éves fiúk korcsoportjában indultak (15 versenyző).

A díjkiosztáson ismét mindenki nyereményben részesült, volt csősál, faérem, pohár, csokoládé, LEGO, mandarin, természetesen a nyerteseknek külön érem és kupa járt.

Színfoltot jelentett a Kolozsvári Rádió munkatársának, Varga Mihály Mártonnak a jelenléte, aki a verseny időtartama alatt végig élőben közvetítette az eseményt a szurkolók számára. A verseny szervezését 32 önkéntes biztosította, a régebbi tapasztaltabb szervezők és egy fiatalabb csapat tagjai egyaránt oroszlánrészt vállaltak a munkából.

Eredmények:

Lányok, 3–4 évesek: 1. Şerbănescu Emma, 2. Szélyes Róza, 3. Neva Ciubăncan; 5–6 évesek: 1. Alia Chiorean, 2. Szélyes Illa, 3. Alexandra Cososchi; 7–8 évesek: 1. Larisa Teodora Bozga, 2. Alma Cătălina Cifor, 3. Kosztin Dorka; 9–10 évesek: 1. Mureşan Emma, 2. Ana Călugăr, 3. Cosmina Maria Tătar; 11–12 évesek: 1. Oana Bianca Damache, 2. Veres Zsófia, 3. Zara Roman Fediuc; 13–14 évesek: 1. Elena Mureşan, 2. Fodor Andrea Mária, 3. Egyed Eszter Dorka; 15–16 évesek: 1. Daria Daniela Damache, 2. Néda Zsófia, 3. Egyed Zsófia Iringó.

Fiúk, 3–4 évesek: 1. Csete Gergely; 5–6 évesek: Gabriel 1. Fărcaş, 2. Eric Ciubăncan, 3. Vizi Nándor; 7–8 évesek: 1. Ştefan Gabriel Horea, 2. Peter David Iabloncic, 3. Bakos Ádám Márk; 9–10 évesek: 1. Dragoş Cristolţean, 2. Török-Mihók Tamás, 3. Vulpe Robert; 11–12 évesek: 1. Matei Moldovanu, 2. Andrei Mureşan, 3. Andrei Ilea; 13–14 évesek: 1. Néda Dávid, 2. Ştefan Orlea, 3. Martin Ştefan; 15–16 évesek: 1. Fodor Ádám, 2. Dragoş Bob és Felix Crişan.

Az időeredményeket és a további helyezéseket a siverseny.ekekolozsvar.ro oldalon lehet megtekinteni