Százöten a XVI. EKE-gyereksíversenyen

Százöten a XVI. EKE-gyereksíversenyen
Százöt bátor kis versenyző részvételével szervezte meg idei gyereksíversenyét az EKE és az EKE – Kolozsvár 1891 március 7-én Kisbányán, a buszkáti sípályán.

Hasonló tartalmakért keresse a Szabadság és az EKE Kolozsvár 1891 közös turistamelléklete, az Erdély legfrissebb számát.

Az EKE – Kolozsvár 1891 anyagi befektetésének köszönhetően a regisztrációs honlap, az elektronikus időmérő-berendezés és a versenykapuk mellett az idén megvásárolt védőháló is jelentősen könnyített a szervezésen. Az önkéntesek profizmusa és áldozatos munkája pedig lehetővé tette a rendezvény gördülékenységét.
A verseny fővédnöki tisztségét Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke, olimpiai 7. helyezett síző vállalta el, aki viszont más elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a rendezvényen.
A kolozsvári rádiókban bejátszott vonzó programajánló, a korszerű weboldal és az esemény hatékony népszerűsítése idén is meghozta a várt eredményt: 53 lány és 52 fiú állt starthoz. A gyenge tél ellenére nem lehetett panasz a hóréteg vastagságára, ám a meleg miatt meglágyult a hó, így a különböző korcsoportok leereszkedése között a szervezők lesimították a versenypályát, a versenyzők biztonsága érdekében.
A gyerekek a következő helységeket képviselték: Kolozsvár (87), Szászfenes (3), Budapest (2), Dés (2), Györgyfalva (2), Nádaskóród (2), Torda (2), Kajántó (1), Kalotaszentkirály (1), Kisbács (1), Kövend (1) és Magyarléta (1).
A rajthoz állóknak egy kb. 300 méter hosszú, gyermek óriás műlesikló pályán kellett leereszkedniük. Idén legtöbben a 9–10 éves lányok (17 versenyző) és fiúk (15 versenyző) korcsoportjában indultak.
A kellemetlen időjárási viszonyok nem kedveztek a díjkiosztó ünnepségnek, ám a gyerekeket ez nem zavarta, mindannyian örvendtek az ajándékcsomagnak, az oklevélnek és a tombolanyereményeknek, a nyertesek kupát és érmet is kaptak.
Dobogós helyezések (csak azoknál tüntetjük fel a települést, akik nem kolozsváriak):
Lányok:
3–4 évesek: 1. Széll Henriett, 2. Szabó Dóra, 3. Csete Kata Ibolya; 5–6 évesek: 1. Roman Inamahoro Jessica, 2. Mocsáry-Gondos Anna (Nádaskóród), 3. Szélyes Édua; 7–8 évesek: 1. Gergely Zsófia, 2. Tătar Cosmina Maria, 3. Szakács Renáta Zsanett; 9–10 évesek: 1. Damache Oana Bianca, 2. Veres Zsófia, 3. Duca Petra; 11–12 évesek: 1. Fodor Andrea, 2. Egyed Eszter Dorka, 3. Tamás Borbála; 13–14 évesek: 1. Damache Daria Daniela, 2. Néda Zsófia, 3. Széll Karola.
Fiúk:
3–4 évesek: 1. Kelemen Magor, 2. Varga Nimród Miksa; 5–6 évesek: 1. Bakos Ádám Márk, 2. Pethő Borisz, 3. Gergely Márton; 7–8 évesek: 1. Beschiu Costin Alexander, 2. Simon Vince, 3. Muntean Andrei; 9–10 évesek: 1. Fedoreac Ștefan, 2. Simon Benjámin, 3. Kovács Milán; 11–12 évesek: 1. Néda Dávid, 2. Török Zalán (Kalotaszentkirály), 3. Hunyadi Norbert (Magyarléta); 13–14 évesek: 1. Fodor Ádám (Kövend), 2. Papp Csongor, 2. Csibi Krisztián.
Az időeredményeket és a helyezéseket az EKE Kolozsvár 1891 honlapján lehet megtekinteni.