Lányrablás Kolozsvár belvárosában

Lányrablás Kolozsvár belvárosában
Szabadságtól való illegális megfosztás vádjával 24 órás őrizetbe vett a kolozsvári rendőrség három – 24 és 26 év közötti – férfit, akik megpróbáltak elrabolni egy 15 éves lányt.

Az eset csütörtök este háromnegyed hét körül, a Széchenyi/M. Viteazu téren, a 31-es autóbusz megállójában történt, az áldozat pedig egy kisbácsi lány, akit az egyik – egyébként Temes megyei – férfi erőszakkal, a hajától rángatva, a földön húzva betuszkolt egy személygépkocsiba a megállóban lévő emberek szeme láttára, akik még a 112-t sem tárcsázták.

A padlógázzal megforduló, dupla vonalon áthajtó, a Postakert/Cuza Vodă utca irányába elhajtó autóból néhány tíz méter után sikerült menet közben kiugrania a lánynak, aki üldözőit megtévesztendő ezután a villanyrendőrnél várakozó, másik irányba tartó egyik autóba pattant, és egyenesen a rendőrségre vitette magát.

A rendőrök csütörtökről péntekre virradóra Csucsán találtak rá az autóra és utasaira, akiket bekísértek a kolozsvári rendőrségre. A Mediafax úgy tudja, a lány korábban Temesvárról szökött meg, leendő férje lakásából, akinek szülei odaígérték.