TŰZ A MATEI BALŞ KÓRHÁZBAN, HALOTTAK (FRISSÍTÉS)

TŰZ A MATEI BALŞ KÓRHÁZBAN, HALOTTAK (FRISSÍTÉS)
Tűz ütött ki ma hajnalban a bukaresti Matei Balş kórházban; három beteg bennégett, egy pedig utólag vesztette életét, miután sikertelenül próbálták újraéleszteni. Összesen mintegy 120 pácienst menekítettek ki.

Raed Arafat államtitkár a helyszínen azt nyilatkozta, hogy a tűzesetről 5 óra 5 perckor értesítették a hatóságokat a 112-es sürgősségi számon, az első tűzoltókocsi 5 óra 14 perckor érkezett a helyszínre. A kórház földszintjén mintegy 100–120 négyzetméteren, négy kórteremben égett a tűz, vastag füstöt bocsátva ki.

A helyszínre számos tűzoltó-, rohammentő- és mentőegység érkezett. A betegek közül 44 személyt átszállították más sürgősségi kórházakba, a többi kimentett személyt a Matei Balş kórház további épületszárnyaiba vitték.

A Matei Balş érintett kórtermeiben közepes és súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket kezeltek, minden páciens oxigénre volt kötve.

A leégett épületrész 1953-ban épült, de fel lett újítva és minden szükséges engedélye megvolt; legutóbb tavaly novemberben ellenőrizték a kórházat – mondta Arafat.

A tűz keletkezésének pontos okait még nem tudják.

FRISSÍTÉS: Az épület átvizsgálása és biztosítása során még egy személyt holtan találtak, nyilatkozta Lucian Bode belügyminiszter. A holttestre egy fürdőszobában bukkantak rá.