Háromnapos oltási maraton Kolozsváron, május közepén

Háromnapos oltási maraton Kolozsváron, május közepén
Oltási maratont szerveznek Kolozsváron május 14-e és 16-e között – jelentette be ma a Iuliu Hațieganu Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, amely a Kolozs Megyei Prefektusi Hivatal és a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal támogatásával három napon keresztül, non-stop program szerint fogja oltani az érdeklődőket.

Az Oltási maraton – együtt Kolozsvárért elnevezésű eseményen bárki megkaphatja az oltást, aki betöltötte a 16. életévét, attól függetlenül, hogy kolozsvári lakos vagy sem. Az immunizálást a Pfizer/BioNTech vakcinával végzik. Az oltóközpontot a sétatéri új sportcsarnokban, vagyis a BT Arénában fogják kialakítani. Emil Boc polgármester szerint, aki ma egy rádióműsorban nyilatkozott a maratonról, az ismétlő oltást hasonló maraton során, június 4–6-án fogják beadni.

„Az oltással való immunizálás évente több millió életet ment meg, és a betegségmegelőzés, egészségmegőrzés egyik legelismertebb eszköze. Az egészségmegőrzés szorgalmazóiként ezekben a bonyolult időkben felelősségünknek érezzük a pontos tájékoztatást és a COVID-19 elleni védőoltáshoz való hozzáférés megkönnyítését. A maraton révén támogatást nyújtunk a korábbi, járvány előtti életéhez visszatérni akaró lakosságnak, mozgósítani tudjuk majd a bizonytalanokat, és oltáshoz való hozzáférést nyújtunk azoknak, akiknek eddig nem volt lehetőségük a regisztrációra” – nyilatkozta Anca Dana Buzoianu, az egyetem rektora, aki egyben előre megköszönt a helyi és megyei hatóságoknak, amivel a nagyszabású maraton megszervezéséhez hozzájárulnak.

Mint ismeretes, nemrég Temesvár adott otthont hasonló maratonnak, ugyanakkor hasonló maratonok szervezését jelentették be a bukaresti, jászvásári, marosvásárhelyi és krajovai orvosi egyetemek is.

Borítóképünk illusztráció (fotó: MTI/Balázs Attila)