Lezárások kilenc országúton, áramszünet 122 helységben

Lezárások kilenc országúton, áramszünet 122 helységben
Kilenc országútszakasz van lezárva vasárnap reggel Bákó, Brăila, Buzău, Vrancea és Galac megyében a havazás és hófúvások miatt. Hét megyében 122 településen szünetel az áramszolgáltatás.

Több útszakaszon korlátozást vezettek be, így nem közlekedhetnek a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik a DN 2D út egy részén, Brăila megye összes országútján, kivéve a DN 22B utat, ahol állandó a korlátozás már 3,5 tonnától, a DN 2 országúton Buzău megyében Ialomița megye határától Vrancea megye határáig stb.

Közel 30 ezer fogyasztó maradt áram nélkül az ország 122 településén Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galac, Prahova és Vrancea megyében. A tűzoltók a rossz idővel kialakuló krízishelyzetek kezelésében illetékes egyéb alakulatokkal együtt több tucatnyi járművet szabadítottak ki a hó fogságából, mintegy száz kidőlt fát és tucatnyinál több villanypóznát távolítottak el, amelyek 24 járművet rongáltak meg. A hó miatt 44 megyei út is zárolva van, jelenleg Bákó, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galac, Tulcea, Vaslui és Vrancea megyében tisztítják az utakat és próbálják kiszabadítani az elakadt autókat.

A helyzet folyamatosan változik, a régióban utazók friss információkért keressék a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) honlapját (cnadnr.ro) és Facebook-oldalát.

(Fotó: CNAIR/Facebook)