VÁKÁR ISTVÁN MARADT A KOLOZS MEGYEI TANÁCS RMDSZ-ES ALELNÖKE

VÁKÁR ISTVÁN MARADT A KOLOZS MEGYEI TANÁCS RMDSZ-ES ALELNÖKE
Megalakult a Kolozs Megyei Tanács: a bíróság által visszaigazolt mandátumok alapján 33 tanácsos letette az esküt. A testület 37 tagú.

A Nemzeti Liberálist Párt (PNL) 20, az RMDSZ, az USR-PLUS és a PSD 5-5, a PMP pedig két mandátummal rendelkezik.

Az RMDSZ részéről Vákár István, Balla Ferenc, Antal Géza, Rés Éva és Lőrinczi Zoltán került be a megyei döntéshozó testületbe.

Vákár István megőrizte alelnöki tisztségét az RMDSZ részéről: kollégáitól 26 szavazatot kapott.

„Újabb négy évre kaptam felhatalmazást Kolozs megye képviselő-testületétől. Köszönöm a bizalmat és a támogatást. A következő években is Kolozs megye fejlődéséért fogok dolgozni tanácsos kollégáimmal, a Kolozs megyei magyar közösség érdekeit fogom képviselni. A megkezdett munkát szeretném folytatni, legfőbb célom a megye magyarlakta településeinek fejlesztése, az itt élő emberek életminőségének javítása. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése és korszerűsítése, az épített örökség ápolása és megőrzése, továbbá a közszállítás bővítése, ezen belül a metropolisz övezeten kívüli települések becsatolása Kolozsvár tömegközlekedési hálózatába, valamint a vidékfejlesztés szempontjából a falu- és agrárturizmus támogatása szerepel a felvállalt célkitűzéseink között" – idéző Vákár István nyilatkozatát a Kolozs megyei RMDSZ sajtóközleménye.