Újabb EP-mandátumot szeretne Winkler Gyula és Vincze Loránt

Az RMDSZ 43 jelöltet indít az európai parlamenti választásokon, a két jelenlegi EP-képviselő új mandátumot szeretne szerezni Brüsszelben. A listát az RMDSZ mostani EP-képviselői, Winkler Gyula és Vincze Loránt nyitja.

A listán szerepel két jelenlegi törvényhozó is: Faragó Péter képviselő és Turos Lóránd szenátor.

Szintén az EP-képviselőjelöltek listáján van Csibi Attila Zoltán erdőszentgyörgyi polgármester, Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester, Bors Béla csíkszeredai alpolgármester, Pogocsán Ferdinand Zoltán dévai alpolgármester, Bege László Balázs gyergyóalfalui alpolgármester, valamint Szilágyi Róbert István, a Szilágy megyei tanács alelnöke és Kovács Mihály Levente, a Maros megyei tanács alelnöke.

A listán szerepel még három nyugdíjas és egy egyetemista jelölt is, továbbá ügyvédek, tanárok, vállalkozók. A 43 jelöltből 14 nő.

Az RMDSZ EP-jelöltlistájának első tíz helyén a következők állnak: Winkler Gyula EP-képviselő, Vincze Loránt EP-képviselő, Szilágyi Dóra programmenedzser, Szilágyi Zsolt vállalkozó, Zazula Béla vállalkozó, Faragó Péter képviselő, Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester, Szilágyi Róbert Szilágy megyei tanácselnök-helyettes, Bors Béla csíkszeredai alpolgármester, Turos Lóránd szenátor.

Az európai parlamenti választások szavazólapján az RMDSZ az első pozíciót foglalja el.

Az EP-választásokon a választások napjáig, azaz június 9-éig a 18. évüket betöltő állampolgárok szavazhatnak. Románia összesen 33 képviselőt küldhet az Európai Unió törvényhozó testületébe.