Ügyészség: tíz bejelentés Andrei Bulai professzorral kapcsolatban

Eddig tíz személy - lehetséges áldozatok és tanúk - tettek bejelentést e-mailben Bukarest első kerületi bírósági ügyészségénél, miután a vádhatóság felhívást intézett a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) azon diákjaihoz, akiket Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatott, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozókkal.

Szerdai közleményében az ügyészség hangsúlyozza, hogy "a tíz e-mail nem jelent automatikusan tíz feljelentést", ezeket egyelőre vizsgálják.

A vádhatóság azt is megjegyezte, hogy olyan bejelentést nem kaptak, amely a SNSPA egy másik professzorát, Marius Pieleanut érintené. Ennek előzménye, hogy kedden Ana Birchall volt igazságügyi miniszter egy Facebook-bejegyzésben azzal vádolta meg Pieleanut, hogy szexuálisan zaklatta őt 16 évvel ezelőtt.

A bukaresti első kerületi ügyészség kedden felhívást intézett SNSPA azon diákjaihoz, akiket Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatott, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozókkal.

Az ügyészség azt írta, tekintettel a nyilvánosságban megjelent információkra, miszerint Alfred Bulai szociológus, professzor és politikai elemző állítólag szexuális jellegű "szívességeket" követelt az SNSPA egyes diáklányaitól, arra biztatnak minden olyan személyt, aki erre vonatkozó adatokkal rendelkezik, hogy írjon az igazságügyi hatóságoknak a pj_sector_1@mpublic.ro címre.

Az ügyészség biztosította az érintetteket, hogy védelmet fog nyújtani számukra, és titokban tartja személyazonosságukat.

A Snoop.ro tényfeltáró portálon hétfőn közölt cikk szerint Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatta több tanítványát. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.