Elfogták, kihallgatták Boné Ferencet: beismerte a gyilkosságot (FRISSÍTVE)

Elfogták, kihallgatták Boné Ferencet: beismerte a gyilkosságot (FRISSÍTVE)
Csütörtökön este Nagyváradon azonosították és elfogták a rendőrök a szombat óta eltűnt 30 éves Molnár Beáta feltételezett gyilkosát, a 43 éves Boné Ferencet – amint arról írtunk, a nő holttestét Élesd közelében, egy elhagyatott benzinkútnál találták meg.

Források szerint a korábbi barátnője bántalmazása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi azt követően került rendőrkézre, hogy a vasútállomás közelében észrevették az autóját, amelyre körözést adott ki a kolozsvári rendőrség. A gyanúsítottat ezután egy használaton kívüli vagonban találták meg, és nem tanúsított ellenállást az őt őrizetbe vevőkkel szemben.

A foaiatransilvana.ro úgy tudja, Boné Ferencet már ki is hallgatták a kolozsvári ügyészek, akiknek beismerő vallomást tett. A portál ebből idézve azt írja: „Nagyon szerettem őt. Nem értem, hogyan tudtam elkövetnem ezt a gyilkosságot. Rendkívüli lány volt. Féltékenységből követtem el a bűncselekményt. Neki nagyon aktív társadalmi élete volt, nekem pedig nem. Ezért tettem, amit tettem. Veszekedtünk, és én követtem el ezt a bűntényt.”

A portál szerint a férfi megfojtotta a lányt, de csak akkor jött rá, hogy meghalt, amikor kihűlt a teste.

Csütörtök esti nagyváradi elfogását követően huszonnégy órára őrizetbe vették, több órán át kihallgatták, majd ma a bíróság elé állították Bóné Ferencet.

Gyilkosság alapos gyanúja miatt a bíró elrendelte harminc napra szóló előzetes letartóztatásba helyezését.