Tömegkarambol - négyre emelkedett a halálos áldozatok száma

Tömegkarambol - négyre emelkedett a halálos áldozatok száma
Négyre emelkedett a Bukarestet Konstancával összekötő Napfény autósztrádán szombaton bekövetkezett szerencsétlenség halálos áldozatainak száma, több mint hatvan személy sérült meg. Az A2 pályán Lehliu település közelében történt karambolhoz hasonlóra mindeddig nem volt példa Romániában, állítják a szakemberek.

Jóllehet a vizsgálat még javában tart, egy szemtanú szerint a balesetet egy parkolóból szabálytalanul kiugró gépkocsi okozta, amelybe belerohant egy másik jármű. A szabályosan közlekedő sofőr hiába próbált kétségbeesetten fékezni, az összeütközés elkerülhetetlen volt. Mögötte egy tehergépkocsi érkezett, amely látva a koccanást, hirtelen nagyot fékezett, a többi kocsinak pedig nem volt már ideje időben leállni és egymásba szaladtak. Gyakorlatilag két baleset volt tehát, a sűrű köd miatt a tömegkatasztrófa elkerülhetetlen volt - nyilatkozta egy másik kamionsofőr.     

Értesülések szerint nem csak a balesetet kiváltó gépkocsi vezetőjének tévedése és a köd, hanem a sztrádán közlekedő autósoknak az időjárási viszonyokat figyelmen kívül hagyó magatartása is közrejátszott a tragédiában. Az egyik jármű például 118 km/h sebességgel száguldott a becsapódás pillanatában, a látótávolság alig ötven méter volt.