Több mint húsz autó ütközött össze a ködben a Napfény autópályán - 3 halott

Több mint húsz autó ütközött össze a ködben a Napfény autópályán - 3 halott
Legalább húsz gépjármű - köztük két mikrobusz - ütközött egymásnak a sűrű ködben az A2-es autópályán szombaton, három ember meghalt, a sebesültek száma meghaladja az ötvenet, köztük többen válságos állapotban vannak – tájékoztat a Hotnews hírportál.

A karambol - eddig tisztázatlan okokból - a Bukarestet a tengerparttal összekötő sztráda 67-es kilométerszelvényénél, Lehliu térségében történt, a Konstanca felé vezető oldalon. A Călărași megyei katasztrófavédelem (ISU) vörös riasztást adott ki, ami lehetővé teszi, hogy három megye – Călărași, Bukarest és Konstanca - valamennyi bevethető rohammentőjét és tűzoltóegységét a térségbe irányítsák. Kilenc ember kiszabadításához feszítő-vágót kellett igénybe venni. A baleset helyszínére küldték a ISU egy mobil-kórházát, a SMURD rohammentő-szolgálat mentőhelikoptereit azonban - éppen a balesetet is okozó sűrű köd miatt - nem lehetett bevetni.

A sérülteket egyelőre a legközelebbi – Călărași, Slobozia és Fetești - kórházakba szállították. A forgalmat a mentés és helyszínelés idejére a 64-es kilométerszelvénynél a Lehliu Gara - Drajna szakaszon a DN3A országútra terelik.