Tisztújítás a szamosújvári RMDSZ-ben

Tisztújítás a szamosújvári RMDSZ-ben
Megújult az RMDSZ szamosújvári választmánya, az elnöki tisztségbe újraválasztották Rotár Izabellát a szavazatok 93 százalékával.

A hétvégén megtartott állóurnás tisztújítás komoly szervezőmunkát igényelt a járványkörülmények között: szombaton Zoom felületen  zajlott a gyűlés, amely Facebookon is követhető volt. A tanácskozás a helyi tanácsosi mandátummal is rendelkező elnök beszámolójával kezdődött.  A járványhelyzet közepette sok olyan eseményt, amelyeknek hagyománya van a szamosújvári magyarság körében, nem lehetett megszervezni, ehelyett más feladatok vártak az RMDSZ helyi szervezetére – derült ki a tájékoztatóból. Idős személyek megsegítéséről, orvosi rendelők, öregotthonoknak fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal való ellátásáról, városszépítési, takarítás akciókról és nem utolsó sorban két választási kampány lebonyolításáról szólt az elmúlt néhány hónap.

Az elnöki beszámolót a szamosújvári RMDSZ másik két tanácsosának, Balázs-Bécsi Enikőnek és Molnár Tibornak a tájékoztatója követte a szeptemberi választások után megalakult önkormányzati testületben kifejtett tevékenységükről

Vasárnap a szamosújvári magyarok személyesen adhatták le voksukat az RMDSZ-székházban a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett megrendezett állóurnás szavazáson. A 11-18 óra között zajló voksolás problémamentesen zajlott, 101 személy szavazott.

Rotár Izabellának nem volt kihívója az elnöki tisztségre. A 8-ról 13 tagúra bővült választmányba 14-en jelentkeztek. Mivel a három tanácsos is tagja a testületnek, további tíz választmányi tagot kellett megnevezni. Az első tíz legtöbb szavazatot szerzett jelölt: Katona Annamária, Juhos Tamás, Szilágyi Lóránt, Bihari Levente, Egri Hajnal, Fodor Zoltán, Debreczeni Szabolcs, Pap György Attila, Riti József Attila, Debreczeni Orsolya.

Borítókép: Rotár Izabella és az ülésvezető Balla Ferenc megyei tanácsos