Simona Halep az olimpiát is kihagyja

Simona Halep az olimpiát is kihagyja
Nem vesz részt Simona Halep a tokiói nyári olimpiai játékokon – jelentette be hétfőn este a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke.

Mihai Covaliu azt nyilatkozta, hogy a női teniszezők világranglistáján jelenleg a harmadik helyet elfoglaló román teniszező arról tájékoztatta őket, hogy sérülése miatt nem tud részt venni a július 23-án kezdődő ötkarikás játékokon. „Átfogó vizsgálatokon esett át a napokban, és az orvosok azt mondták, hogy még legalább négy hétig nem játszhat. Ez nagy veszteség Románia számára az olimpiai játékok előtt” – fogalmazott Covaliu.

„Semmi nem hasonlítható ahhoz, ha román színekben játszhatok, de a combsérülésem lassan javul, ezért nem utazhatok Japánba” – tudatta közösségi oldalán Halep.

Simona Halep május 12-én vádlisérülés, izomszakadás miatt feladta a mérkőzést a német Angelique Kerber ellen a római tenisztorna második fordulójában. Ugyanezen okból nem vett részt a francia nyílt teniszbajnokságon, majd a wimbledoni tornától – ahol címvédőként indult volna – is visszalépett.

A tokiói nyári olimpiai játékokat eredetileg 2020-ra tervezték, de a koronavírus-világjárvány miatt 2021-re halasztották, július 23-ától augusztus 8-ig rendezik.

A 2012-es londoni olimpián Halep az első körben kiesett, a 2016-os riói ötkarikás játékokon nem vett részt.