Nyírségiek Kolozsváron: Nyíregyháza többet ad!

Nyírségiek Kolozsváron: Nyíregyháza többet ad!
Kolozsváron mutatkozott be pénteken Nyíregyháza megyei jogú város: a Kovács Ferenc polgármester vezette küldöttség előbb Oláh Emese alpolgármesterhez látogatott, akivel a két város közötti együttműködési lehetőségekről értekeztek, majd Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán a helyi sajtó és a helyi turisztikai irodák képviselőinek a Nyírség illetve elsősorban Nyíregyháza turisztikai lehetőségeit, adottságait ismertették.

Borítókép: Nem kell az Északi-sarkig menni jegesmedvéért: a nyíregyházi állatkertben is van ilyen

A rendezvény házigazdája, Mile Balázs első beosztott konzul rövid köszöntője után a magyar–román határtól mindössze 50, Kolozsvártól 250 km-re fekvő közigazgatási, gazdasági és kulturális központ polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 10 évben nagyon sok fejlesztés történt a turizmus terén. Kiemelte: a világjárvány előtti időkhöz képest ennek köszönhetően Nyíregyháza megkétszerezte vendégforgalmát, és ebben nagy szerepe van a romániai vendégeknek, akik – mint később megtudtuk – tavaly egész évben 12 ezer, idén augusztus végéig viszont már mintegy 16 ezer vendégéjszakát töltöttek a városban, és akik főleg Bihar és Szatmár megyéből érkeznek. Most pedig a kolozsváriakat is szeretnék „meggyőzni” – adta értésünkre az elöljáró, majd a szót átadta a sikertörténet mögötti csapat, azaz a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjének, Furkóné Szabó Mariannának, hogy bemutassa a fő turistaattrakciókat.

Ezek sorában első a gyógyvízéről és élményfürdőjéről is híres Sóstógyógyfürdő 1400 négyzetméteres, wellness-élményt nyújtó gyógyászati részlegével, óriáscsúszdáival, tízhektáros Parkfürdőjével. A turisták számára kihagyhatatlan Nyíregyháza már háromszor – legutóbb tavaly – Európa legjobb állatkertjének választott vadasparkja, a SóstóZoo is: a 35 hektáros tölgyerdőben több mint 5000 állat között sétálhatnak a látogatók, ideértve a térségben egyedülálló Ócenáriumot és a fölötte lévő háromszintes indonéz esőerdőt. Számos élménnyel lehet gazdagodni továbbá Északkelet-Magyarország egyetlen élő szabadtéri néprajzi múzeumában, vagyis a Múzeumfaluban, ugyanakkor Nyíregyháza belvárosában új, folyamatosan fejlődő kulturális negyed jött létre, amely rendezvényeivel, fesztiváljaival a kulturális értékek iránt érdeklődő utazókat vonzza. Mindemellett Nyíregyháza széleskörű szálláshely-kínálattal, az önkormányzat által épített új négycsillagos szállodákkal is várja vendégeit – hangzott el, a jelenlévők ezek után pedig tényleg csak nyugtázni tudták a nyírségiek „turistacsalogató” szlogenjét – Nyíregyháza többet ad! Tényleg.

Madártávlatból a Sóstógyógyfürdő